Insecticid pentru flori din săpun de casă. Cum se prepară. Este foarte eficient!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Dacă vrei să faci insecticid pentru flori din săpun de casă, ai la dispoziție cea mai simplă metodă. Iată cum se prepară.

Cum faci insecticid din săpun de casă pentru flori

O soluţie ce are la bază săpunul poate ţine departe afidele şi va îndepărta stratul protector al acestor dăunători, scrie cumsa.ro. Ai nevoie de un litru de apă distilată sau un litru de ceai de pelin ori de soc.

Încălzeşte o cantitate mică în care dizolvă două linguri de fulgi de săpun. După aceea, pune restul de apă sau de ceai şi amestecă foarte bine. Adaugă și o lingură de ulei vegetal, care ajută la îndepărtarea dăunătorilor. Apoi, pune soluția într-un recipient cu pulverizator.

Aplica soluţia direct pe plantă şi pe frunze. Nu uita să protejezi şi zonele de sub frunze, deoarece este locul perfect pentru dăunători. Soluţia trebuie aplicată o dată la 4-7 zile. Aplică tratamentul dimineaţa devreme sau după masă, atunci când soluţia nu o să se evapore atât de repede din cauza căldurii.

Dacă este pentru prima dată când o foloseşti pe plante, poţi încerca să o aplici pe 2-3 frunze. După ce au trecut  24 de ore, verifică dacă există probleme. Cu toate că acest insecticid natural este foarte bun pentru majoritatea plantelor, există câteva plante sensibile, cum sunt begonia, azalea şi rododendronul.

Vezi și: De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Cum faci săpunul de casă

Pentru a face săpun de casă ai nevoie de resturi de grăsime (untură de porc, unt, ulei, margarină), sodă caustică, apă de la robinet.

Strânge grăsimile într-un vas, până ajungi la o cantitate de 2 kg. Combină soda şi apa cu grăsimea într-o oală. La fiecare kilogram de grăsime, adaugă 200 grame de sodă caustică şi un litru de apă, potrivit aflacum.ro. Aşteaptă să se dizolve soda.

Pune oala cu amestecul pe foc şi amesteca încontinuu. Înainte de asta, pune ochelari de protecţie şi a grijă la mâini. Fierbe amestecul circa 3 ore, până când începe să miroasă a săpun. Lasă puţin săpunul să se liniştească. Toarnă-l în cutii de lemn căptuşite cu hârtie.

Pentru un săpun parfumat, poţi adăuga la fiert lavanda, flori de trandafir, pelin, liliac sau orice altă planta cu mirosul preferat. Pentru culoare, poţi turna în amestec, în timpul fierberii, colorant organic. Scoate săpunul din cutiile de lemn, după o zi. Taie săpunul bucăţi şi pune-l la uscat.

Vezi și: Insecticid natural împotriva căpușelor. Cum îl prepari

Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel