Ingredientul care elimină imediat grăsimea arsă de pe oale și tigăi. Costa mai puțin de 5 lei
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ingredientul care elimină imediat grăsimea arsă de pe oale și tigăi. Costa mai puțin de 5 lei. Sursa foto: freepik.com
Ingredientul care elimină imediat grăsimea arsă de pe oale și tigăi. Costa mai puțin de 5 lei. Sursa foto: freepik.com
Cu siguranță ai trecut des prin astfel de situații: lași tigaia prea mult pe foc și te trezești cu ea arsă.

Din fericire, există soluții simple și eficiente pentru a curăța, fără dificultate, o tigaie arsă. Când uiți mâncarea pe aragaz, pentru câteva minute, te trezești cu un adevărat dezastru în bucătărie. Oalele se ard, iar murdăria poate fi dificil de curățat.

Iată câteva sfaturi eficiente care te vor ajuta să scapi de această problemă.

Este dificil să cureți oalele și tigăile arse. Dar nu te panica, deoarece ai în bucătărie cel mai bun remediu pentru curățarea oalelor și tigăilor arse. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu! Tot ce trebuie să faci este să pui un strat generos de bicarbonat de sodiu pe fundul recipientelor murdare.

Gospodinele cu experiență pun mandarine și portocale în cuptorul cu microunde. Repetă trucul și nu vei regreta

Evită să diluezi prea mult pulberea în apă. Apoi așteaptă aproximativ 30 de minute înainte de a freca oala cu un burete abraziv. La final, clătește. Vei vedea imediat eficacitatea bicarbonatului. Poți aplica bicarbonat de sodiu pe burete de fiecare dată când vasele sunt arse.

În ceea ce privește exteriorul oalelor și tigăilor, acestea pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu, oțet și suc de lămâie. Amestecă câte două linguri din fiecare ingredient și freacă exteriorul tigăilor cu pasta rezultată. Murdăria va dispărea imediat.

Tartă cu ceapă, o combinație de aluat sfărâmicios și o umplutură delicioasă

Oțet alb și bicarbonat de sodiu. Pentru acest truc vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu și de oțet alb.

Pune tigaia pe aragaz și încălzește-o. Adaugă 1 cană de apă și jumătate de cană de oțet alb în tigaia fierbinte. Lasă lichidul să fiarbă. Folosește mai mult oțet dacă tigaia este mare. În timp ce lichidul fierbe, folosește o spatula pentru a curăța fundul tigăii, îndepărtând bucățile de mâncare arse.

Aruncă lichidul, stropește generos fundul vasului cu bicarbonat de sodiu și lasă-l să se răcească. Folosind un burete umed, freacă energic fundul tigăii. Apoi spală și usucă tigaia ca de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel