Informaticianul care și-a implantat 5 microcipuri. Poate deschide ușile, dar și face diferite plăți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Informaticianul care și-a implantat 5 microcipuri. Poate deschide ușile, dar și face diferite plăți. FOTO: freepik @rawpixel.com
Informaticianul care și-a implantat 5 microcipuri. Poate deschide ușile, dar și face diferite plăți. FOTO: freepik @rawpixel.com
De la deschiderea ușilor la autentificarea bancară sau a identificare, sunt doar câteva lucruri care vor aduce tehnologia la un at nivel. Un tânăr de 35 de ani, informatician, și-a creat propriul sistem de identificare și plată cu microcipuri.

Mattia Coffetti, un tânăr de 35 de ani, este de mult timp un susţinător al transumanismului, o mişcare culturală inaugurată în anii 1950 de geneticianul britanic Julian Huxley, curent care, în cuvinte simple, susţine utilizarea descoperirilor ştiinţifice şi tehnologice pentru a creşte capacităţile fizice şi cognitive ale corpul uman.

Scopul tuturor acestor lucruri? Atingerea unui ideal de perfecţiune şi bunăstare, după o logică a progresului şi depăşirea limitelor impuse de mama natură.

”Nume: Mattia Coffetti. Vârsta: 35 de ani.

Reşedinţa: Rodengo Saiano (Brescia).

Profesie: informatician. Semne distinctive: are cinci microcipuri implantate sub piele, primul şi singurul caz de acest gen văzut vreodată în Italia. O alegere pe care a făcut-o - după el - pentru a-şi uşura unele aspecte ale vieţii”, se arată într-o scurtă prezentare a informaticianului.

Coffetti şi-a instalat primul dispozitiv subcutanat în 2019. ”Un cip Nfc-rfid - explică tânărul de 35 de ani jurnaliştilor de la Corriere di Brescia - care foloseşte pentru a deschide uşi sau obloane. Numai că acest cip are o dublă funcţionalitate şi astfel îmi pot înregistra datele medicale, cartea de identitate, legitimaţia de serviciu şi pot distribui, de exemplu, profilul meu Linkedin”.

Al doilea cip implantat ”este un dispozitiv care poate fi folosit pentru autentificarea detaliilor bancare”.

Celelalte două au mai mult o valoare estetică decât una practică: ”Al treilea microcip este un magnet care atrage metalele. Permite de exemplu capturarea şuruburilor pentru a nu le pierde în timp ce se lucrează. Al patrulea dispozitiv este un LED pe care dacă îl apropii de o sursă electrică, se aprinde”.

Cipul pentru plăți 

Iar pe ultimul, cel mai recent microcip implantat: ”Îl folosesc pentru a plăti şi îl activez printr-o aplicaţie pentru smartphone. Este simplu de folosit, îl încarci ca un simplu postepay şi îţi faci plăţile”.

”Cipurile le cumpăr de pe internet - continuă informaticianul - şi apoi sunt centre autorizate care colaborează cu firmele care le vând şi ţi le implantează. Ca în cazul unui piercing”.

Preţul acestor dispozitive variază în funcţie de funcţia lor. ”În general costă de la 80 la 100 de euro, însă cel pentru schimbul de date şi deschiderea uşilor a fost în jur de 150 de euro. Pe ultimul pe care l-am implantat - pentru a face plăţi ca şi cum ar fi un card de credit - l-am plătit 200 de euro”, arată Rador.

Citește și: „Nașul” inteligenței artificiale regretă că nu a prioritizat siguranța tehnologiei, față de utilitate: „Aș putea spune că mă simt pierdut”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel