Data publicării:
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti continuă să crească - 2,17 cazuri la mia de locuitori
Rata de incidență în București continuă să crească.
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 2.17 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 1,76 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.
Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori, scrie Agerpres.
Focar Covid-19 la Spitalul de Copii din Timișoara
Autoritățile din județul Timiș au anunțat că există un focar de Covid-19 la Spitalul de Copii din municipiul Timișoara.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, sâmbătă, trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, două la femei de 24 şi 49 de ani, fără istoric de călătorie, şi unul la un bărbat de 56 de ani, contact cu persoană venită din Franţa, toate cu forme uşoare care nu au necesitat internarea, transmite Agerpres. Vineri a fost confirmat primul caz de contaminare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, în judeţ, la un tânăr de 18 ani, venit din Italia.
De asemenea, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara a fost declarat focar activ, cu şapte angajaţi infectaţi, cu toţii vaccinaţi. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 336 cazuri noi de COVID-19, din care 53 sunt minori. În spitale sunt internaţi 172 de bolnavi cu coronavirus şi suspecţi ai acestei patologii, iar 21 de pacienţi sunt trataţi în secţiile ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces. Rata de infectare a urcat la 1,46 la mie, pe judeţ, şi la 1,93 la mie, în Timişoara (citește mai mult AICI).
O nouă tulpină de coronavirus. A fost numită „deltacron“, deoarece combină cele mai comune variante de SARS-CoV-2
Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta și omicron, a anunțat Bloomberg News.
Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina "deltacron", din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.
Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.
"Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala" față de cele două tulpini dominante, delta și omicron, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăși și deltacron, a adăugat el.
Cercetătorii și-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internațională care urmărește virușii.
Varianta deltacron vine în timp ce omicron își continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19. Statele Unite raportează o medie de șapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta reprezintă o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record în pandemie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News