Incendiu la sediul parlamentului Africii de Sud, în oraşul Cape Town - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Incendiu la sediul parlamentului Africii de Sud, în oraşul Cape Town / Captură video news24
Incendiu la sediul parlamentului Africii de Sud, în oraşul Cape Town / Captură video news24
Un incendiu a izbucnit la sediul parlamentului Africii de Sud.

Un important incendiu s-a declanşat duminică dimineaţa la sediul parlamentului Africii de Sud, situat în oraşul Cape Town, informează Agerpres, citând AFP.

A luat foc acoperişul, iar clădirea Adunării Naţionale este de asemenea cuprinsă de flăcări, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Cape Town.

Incendiul încă nu este ţinut sub control şi au fost semnalate fisuri în zidurile clădirii, a adăugat el.

Incendiul a început să se extindă în jurul orei 03:30 GMT. La începutul dimineţii, flăcări şi o coloană de fum puteau fi văzute deasupra clădirii. Deocamdată nu se știe de la ce a izbucnit incendiul. Pompierii vor stabili cauza după ce focul va fi stins în totalitate.

Cape Town a fost deja victima unui incendiu grav în luna aprilie a anului trecut, când flăcările au distrus o parte a bibliotecii prestigioasei universităţi din acest oraş sud-african.

VEZI ȘI: Neamț. Un bătrân a murit în propriul pat cuprins de incendiu

Un Irlandez a confundat hotelul cu Palatul Parlamentului României

Un bărbat beat a reușit să intre în Parlament, spărgând un geam. A fost prins și dus la Poliție.

Conform Poliției Capitalei, în zorii zilei de 26 decembrie jandarmii care păzesc Palatul Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, că au prins în clădire un cetățean beat, notează Mediafax.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Conform unor surse politice citate de Mediafax, este vorba despre un cetățean irlandez care ar fi petrecut în Centrul Vechi și era atât de beat încât a confundat hotelul cu Palatul Parlamentului. Conform Poliției Capitalei, bărbatul a fost reținut și este cercetat pentru violarea sediului profesional și distrugere. Magistraţii au decis să fie cercetat în stare de libertate, potrivit Antena 3. Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: Mii de americani evacuaţi de Revelion, din cauza incendiilor de vegetaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel