Data publicării:

INCENDIU la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Val Vâlcu: O TRAGEDIE!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
INCENDIU la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Val Vâlcu: O TRAGEDIE! / Foto: IGSU
INCENDIU la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Val Vâlcu: O TRAGEDIE! / Foto: IGSU

Este incendiu la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre această "tragedie".

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus despre incendiul la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. "Este o tragedie", a spus Val Vâlcu, afirmând că probabil și de această dată responsabilitatea acestui incident va fi pasata de către autorități. Cauza acestor incidente tragice este faptul că spitalele din România "funcționează peste capacitatea pe care puteau să o ducă", a mai spus jurnalistul.

VEZI ȘI: INCENDIU cu flacără deschisă la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. PLAN ROȘU și PLAN ALB, activate. Persoană resuscitată lângă spital- VIDEO LIVE

Val Vâlcu: Pur și simplu un joc de noroc

"Este o tragedie, fără discuție. Acum ar fi foarte simplu și de fapt așa se întâmplă de obicei, se identifică 2-3 persoane care nu sunt din spital, nu știu ce protocol, în fine, se găsesc niște vinovați de serviciu și uită starea de fond, structura sistemului de sănătate care nu face față solicitărilor. Există o ipocrizie. Șefii, administrația pun presiune pe management: "Preluați cazurile. Să nu rămână oameni afară, tratați cât mai mulți bolnavi". Când apar astfel de accidente se întorc și spun: "Dar ați respectat normativul? Aveați autorizație de incendiu?". Se trece în viteză peste aceste proceduri și este pur și simplu un joc de noroc, statistic vorbind, unde va lua foc data viitoare. (...) Toate sunt în aceeași situație. Funcționează peste capacitatea pe care puteau să o ducă.", a declarat Val Vâlcu la Realitatea Plus.

Precizăm că un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI COVID. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Pompierii acționează în aceste momente pentru evacuarea pacienților. Ambulanțele vin continuu la fața locului. Pacienții sunt evacuați pe geam, prin spatele spitalului, din saloanele de la parter. De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.Pacienții sunt duși la Spitalul Județean din Constanța. Până la acest moment au fost confirmate patru decese.

Urmărește aici live situația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel