Data publicării:

Unde se vor duce voturile Dianei Șoșoacă? Răspunsul lui Mircea Badea

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Mircea Badea
Foto: Facebook Mircea Badea

Biroul Electoral Central a decis, în şedinţa de duminică seara, respingerea înregistrării mai multor candidaturi depuse în ultimele 48 de ore, între care şi pe cea de a doua depusă de Diana Iovanovici-Şoşoacă.

 VEZI ȘI: Candidatura Dianei Șoșoacă și motivarea CCR. Prof. Liviu Drăgănescu, fost procuror la Curtea Constituțională, aduce la lumină un lucru extrem de interesant

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, aceasta şi-a depus din nou candidatura, sâmbătă seara, la ora 23.50, în condiţiile în care termenul limită de depunere a candidaturilor urma să expire la ora 24.00.

Mircea Badea a comentat subiectul la Antena 3 CNN.

„La prima vedere, decizia CCR pare a fi o mizerie. La a doua vedere, pare tot o mizerie”, a zis Mircea Badea.

Unde se vor duce voturile Dianei Șoșoacă?

 

Unde se vor duce voturile Dianei Șoșoacă? Asta este întrebarea.

„Nu sunt foarte convins că voturile Dianei Șoșoacă se duc preponderent la George Simion. Se poate întâmpla orice, dar poate mulți dintre oamenii care ar fi votat cu Diana Șoșoacă nu se mai duc la vot. Poate unii dintre ei vor vota cu Elena Lasconi. Este greu de crezut, dar nimic nu este imposibil, că unele voturi se vor duce la Mircea Geoană, Marcel Ciolacu. Dar către Elena Lasconi ar putea să migreze unele voturi.

Și da, poate unii nu se mai duc la vot și zic: „Dacă doamna Șoșoacă nu mai este pe buletinul de vot, nu mai merg la vot. Nu votez cu George Simion! Și nu votez nici cu USR-ista!” Este posibil orice. Cel mai clar exemplu este Klaus Iohannis. Nu-l știa nimeni, nu era carismatic, era antipatic, a spus faza cu „ghinion”, nu avea notorietate. Avea doar mitul neamțului și faptul că a văruit centrul Sibiului, Sibiul fiind cât două scări de bloc din Sectorul 3. Acestea două erau elementele pozitive ale lui Klaus Iohannis, elementele negative fiind fără număr. Cu toate acestea, oamenii s-au dus în număr mare să-l voteze pe Klaus Iohannis. Este posibil orice până la urmă”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Stabilitate

Dacă există un calcul care a dus la blocarea Dianei Șoșoacă și există elemente că acest calcul duce într-o zonă de instabilitate, lucrurile se vor regla cât ai clipi în sensul stabilității. Nu există altceva decât stabilitate. În România va fi stabilitate”, a subliniat Mircea Badea.

VEZI ȘI: Marele câștigător după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni. Sondaj DCNews: https://www.dcnews.ro/marele-castigator-dupa-eliminarea-dianei-sosoaca-din-cursa-pentru-cotroceni-sondaj-dcnews_974012.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel