Inundații grave la Agenția pentru Protecția Mediului Galați: Sistemul de evacuare a apei pluviale blochează activitatea laboratoarelor și afectează arhiva
Sediul Agenției pentru Protecția Mediului Galați a fost afectat de trei inundații majore în ultimele două săptămâni.
Sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați se confruntă cu o situație critică după ce a fost inundat de trei ori în ultimele două săptămâni, ca urmare a unui sistem defect de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii. Apa s-a infiltrat în subsolul clădirii, afectând grav laboratoarele și una dintre camerele în care este păstrată o parte importantă din arhiva instituției. De asemenea, inundațiile au ajuns până la nivelul birourilor, ceea ce a obligat angajații să își mute activitatea la etaj.
Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, a recunoscut gravitatea situației: „Situația sediului APM Galați este foarte gravă, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperișul clădirii, care refulează la orice ploaie mai consistentă, în subsolul sediului, inundând laboratoarele și chiar una din camerele care adăpostesc arhiva instituției”. Aceasta a subliniat că apa a ajuns chiar și în birouri, făcându-le impracticabile din cauza mirosului puternic de mucegai.
„Oamenii nu mai pot lucra acolo din cauza mirosului de mucegai, și-au mutat birourile la etaj, coborând la laboratoare doar când operează probele. O să căutăm cât mai repede o soluție pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve și această problemă”, a adăugat Păștinaru.
Inundațiile au afectat grav activitatea din laboratoarele APM Galați, acestea devenind greu accesibile pentru angajați. Conform directorului executiv al instituției, Robert Rusu, problema se suprapune pe un alt factor complicat – deficitul de personal. „Nu mai puțin de cinci specialiști ai APM Galați urmează să iasă la pensie anul viitor, iar noi sperăm să îi putem înlocui cu tineri absolvenți de specialitate, astfel încât activitatea instituției să nu fie afectată”, a afirmat Rusu.
Vicepreședintele ANPM, Eugen Ioan Cozma, a abordat și el problema deficitului de personal în cadrul delegației ANPM în județul Galați, subliniind importanța suplinirii acestor posturi critice pentru buna funcționare a instituției.
Președintele ANPM a dat asigurări că reabilitarea clădirii și remedierea problemelor cu evacuarea apei sunt priorități majore. „O să căutăm cât mai repede o soluție, pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve și această problemă”, a afirmat Păștinaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News