În Kenya am au fost identificate alte 16 tulpini de COVID-19. Ce spun experții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Medicale din Kenya au descoperit 16 noi variante de coronavirus în țară.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Medicale din Kenya au descoperit 16 noi variante de coronavirus în țară, informează Nation.

Aceste tulpini ale Sars-Cov-2 sunt complet diferite de variantele găsite în Marea Britanie și Africa de Sud, spun experții. Oamenii de știință au înregistrat răspândirea în opt districte între lunile iunie și octombrie ale anului trecut. În total, 20 de soiuri de coronavirus sunt răspândite în țară, cu patru identificate în martie 2020. Potrivit doctorului Charles Agoti, cele mai multe mutații sunt minore și nu joacă un rol special, dar una dintre tulpini este unică. Probele sale au fost găsite în cartierul Taita-Taveta.

"Virusul cu aceste modificări a provocat în mod evident un număr semnificativ de infecții în Taita. Nu am văzut acestă variantă nicăieri altundeva în lume.", a spus Agoti.

Cercetătorii intenționează analizeze 400 de genomi ale virusului, în diferite părți ale țării în lunile ianuarie și februarie, pentru a clarifica situația mutațiilor coronavirusului din țară. De la începutul pandemiei din Kenya, peste 98 de mii de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar peste 1,7 mii au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel