În jur de 10.000 de persoane au protestat vineri la Damasc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
157707-proteste-siria
157707-proteste-siria

În jur de 10.000 de persoane au protestat vineri la Damasc, în cadrul celor mai ample manifestaţii desfăşurate în capitala siriană, de la declanşarea mişcării antiguvernamentale în Siria, în urmă cu aproape o lună şi jumătate, au indicat pentru Reuters militanţi pentru drepturile omului.

Protestatarii au pornit din districtul Midan din Damasc, manifestându-şi solidaritatea cu oraşul Deraa, considerat punct de plecare al mişcării de protest siriene, soldată până acum cu cel puţin 500 de victime, transmite Agerpres.

Marşul a pornit din Midan, a înconjurat districtul luând amploare, fiind dispersat în cele din urmă de forţe de securitate, care au făcut uz de gaze lacrimogene. Mulţi manifestanţi s-au repliat în jurul spitalului Mujtahed, lângă piaţa centrală Umayyad, conform aceloraşi surse.

La Deraa, cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite de tiruri ale forţelor de securitate siriene, au indicat militanţi pentru drepturile omului.

Militarii au deschis focul asupra "miilor de persoane" sosite la Deraa din localităţi învecinate, "pentru a oferi ajutor şi alimente" oraşului asediat de luni de forţe de securitate siriene, conform aceloraşi surse.

Un purtător de cuvânt al armatei declarase anterior pentru agenţia Sana că patru soldaţi sirieni au fost ucişi şi doi au fost capturaţi, vineri, în cursul unui atac lansat de "un grup terorist" asupra unui post militar din Deraa /sud/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel