Imbri, adevărul despre anticorpii monoclonali. ”Vaccinul te scapă de SICRIU!”
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 13 oct, 12:04
WhatsApp
Emilian Imbri a făcut declarații după ce numărul cazurilor de COVID-19 din România este în continuă creștere.

DSP București a anunțat că rata de infectare din Capitală a ajuns la 15,1 la mie, o infectare record.

În acest context, întrebat dacă ar trebui să se impună un LOCKDOWN, Emilian Imbri a spus că nu și le-a transmis românilor mesaje ferme.

"Nu, nu. Nu mai poate rezolva nimic. Nu un lockdown va rezolva situația. Sigur, specialiștii au păreri mai clare în privința asta și spun că un lockdown ar trebui impus și că e inevitabil, dar părerea mea e că în România nu se poate impune nimic în momentul de față. Toată lumea este într-un fel și speriată, unii sunt speriați, alții merg pe ideea că acum oricum asta este și nu mai avem ce să facem și trebuie să ne acceptăm soarta. Deci nu știu dacă autoritățile vor putea să impună ceva, mai ales că autoritățile și Guvernul sunt într-o situație ușor mai grea decât pandemia, mai nesigură decât pandemia.

Ce ar fi acum de făcut? Este o părere personală și o părere de bun simț pe care cred că orice om, indiferent de cunoștințe, poate să spună asta: Nu trebuie să intrăm în panică, e primul lucru!

G Ad:

Al doilea lucru e că nu e fiecare pe cont propriu, nu că fiecare e cum o vrea Dumnezeu. NU! Fiecare, în momentul de față, are posibilitatea să arate că știe să se ferească și știe să evite să se îmbolnăvească. Evită clar aglomerațiile, poartă clar mască de protecție și o poartă unde trebuie! Nu peste ochi ca pirații sau sub gât... își spală mâinile foarte bine, își protejează familia și se vaccinează! Deci toate aceste lucruri trebuie făcute liniștit, ținând cont că dacă se vaccinează acum, mai trebuie să-și facă rapelul, dacă își fac vaccinul cu Johnson&Johnson, care e într-o singură doză, trebuie să mai aștepte două săptămâni până la imunitate și trebuie să înțeleagă, încă o dată, că vaccinul nu te ferește de boală! Vaccinul te ajută să nu ajungi în Terapie Intensivă sau să nu ajungi în acele cutii de lemn... sicrie se numesc! Deci nu ajungi în sicriu!

Vreau să subliniez că ieri, din cele 430 și ceva de decese, 400 sau 399 au fost persoane nevaccinate! Mai bine de 90% dintre ei deci. Este o cifră care ar putea să sprijine ideea asta", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.

Să se pregătească spitalele pentru ce e mai rău? Spitalele, și mai sufocate decât acum?

"Sigur! Dacă imaginile prezentate până acum nu ajung, gândiți-vă ce ar înseamna corturi întinse în curțile spitalelor, că alte variante nu ai. Gândiți-vă puțin că orice amenajare de tipul acesta, care depășește posibilitatea unui spital este discutabilă. De ce? Pentru că și îngrijirile primite în astfel de compartimente artificial create nu sunt nici pe departe de a putea asigura "scăparea". Pentru că nu ai oxigen, butelii, nu ai oxigen la presiunea necesară pentru a putea fi acoperiți în această afecțiune.

Nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, trebuie să apelăm totuși la medici. Nu este bine să forțăm nota, nu este bine să exagerăm și nici să așteptăm. Nu trebuie însă să intrăm în panică (...)

Spitalele care se deschid acum nu au personal! Iei personal din spitalele deja existente, deja se creează un dezechilibru", a completat el.

Imbri, adevărul despre tratamentul cu anticorpi monoclonali. "Salvarea nu vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii"

"Am ascultat aseară niște comentarii... haideți să terminăm, ăștia care nu pricepem nimic despre medicină! Asta nu înseamnă că-i jignesc, dar nu au pregătirea necesară să înțeleagă. Haideți să nu vehiculăm zvonuri de genul: "primim acum ajutor în anticorpi monoclonali și dintr-o dată eliberăm paturile ocupate de bolnavii grav". Nu este adevărat! Tratamentul nu anticorpi monoclonali se face mai mult preventiv, se face la formele ușoare de boală, nici într-un caz la ce avem noi acum, că noi gemem de cazuri grele!

Nu privim lucrurile ca și cum salvarea vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii în cantitățile în care noi suntem dispuși să furnizăm!", a încheiat medicul Emilian Imbri.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro