Data publicării:

Imagini rare cu un CERB în perioada bocănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin - VIDEO

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagini rare cu un CERB în perioada bocănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin / Foto: Pixabay
Imagini rare cu un CERB în perioada bocănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin / Foto: Pixabay

Imagini rare cu un cerb în perioada boncănitului au fost surprinse într-o pădure din Caraș-Severin.

Un cerb de mari dimensiuni a fost surprins în perioada boncănitului într-o pădure din Caraș-Severin. Imaginile au fost făcute publice de Romsilva.

"Un cerb superb în perioada boncănitului într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș - Severin.  Vă recomandăm să vizionați clipul cu sunetul pornit! Imaginile extraordinare au fost filmate de colegul nostru Petru Stoicănescu în timpul unei acțiuni de monitorizare.

Ce este perioada bocănitului

Perioada de împerechere, boncănitul cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie. Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Romsilva - Direcția Silvica Caras-Severin, aproape 350.000 de hectare  păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Imagini superbe din zona Cascadei Cailor din Parcul Național Munții Rodnei

 

Romsilva a publicat și imagini superbe din zona Cascadei Cailor din Parcul Național Munții Rodnei.

"Izvorul se scurge în mai multe trepte peste un abrupt calcaros denumit Podul Cailor formând astfel cea mai înaltă cascadă din România care are 90 de metri înălțime. Cascada Cailor se află la altitudinea de 1300 metri și este situată în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, aproape de stațiunea turistică Borșa, în Rezervația Piatra Rea. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa - Complex, cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.", a precizat Romsilva.

Vezi imaginile AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel