Imaginea zilei în Sectorul 1. Rămăşiţe după "Festivalul berii", în mijlocul parcului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sunt imaginile zilei - mai bine zis imaginile pe care oamenii le văd zilnic în Sectorul 1 de la o vreme: în parcul din zona Romexpo - Casa Presei pare că s-a desfăşurat un festival al berii.

Nu, nu e ce a rămas după o petrecere în Vama Veche şi nici de la un grătar la pădure, ci imagini din plin centrul Capitalei, mai exact din Sectorul 1.

Mormane de gunoaie – cele mai multe fiind doze, sticle sau PET-uri de bere zac aruncate fie pe spaţiul verde, fie sunt căzute din coşurile de gunoi arhipline şi chiar răsturnate.

Vorbim aici despre două probleme: pe de o parte despre faptul că poate cel mai frumos sector al Capitalei este, în mandatul lui Clotilde Armand, sufocat de gunoaie - acesta fiind, de luni bune, unul dintre cele mai discutate subiecte în mass-media dar şi pe reţelele sociale - şi pe de altă parte despre faptul că e greu de înţeles cum de s-a putut consuma atâta bere într-un parc – că nu credem că a adus cineva de acasă dozele şi sticlele de bere ca să le arunce acolo – fără ca vreun poliţist să vadă ce se întâmplă şi să ia măsuri, ştiut fiind că este interzis consumul de băuturi alcoolice în parcuri şi în alte spaţii publice.

Primarul Sectorului 1, mandatat de Consiliul Local să negocieze cu Romprest eficientizarea activităţii de salubrizare

Consiliul Local l-a mandatat pe primarul Sectorului 1 să negocieze cu Romprest eficientizarea activităţii de salubrizare. Consilierii locali au adoptat în şedinţă un proiect de hotărâre pe această temă. Este vorba despre modificarea suprafeţelor de intervenţie pentru activităţile de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice prevăzute în prezent în contractul cu operatorul de salubrizare.

"Aşa cum am promis, unul dintre obiectivele acestui mandat este să opresc risipa banului public. Nu mai putem accepta să plătim din banii publici nişte prestări doar pe hârtie. Conform facturilor actuale emise de operatorul de salubritate, maşinile Romprest trec de până la 12 ori pe zi pe aceeaşi stradă, iar în alte zone ale sectorului dacă trec o singură dată pe zi. Am primit astăzi mandatul să punem capăt jafului şi să aducem serviciile de salubrizare în conformitate cu nevoile reale ale comunităţii locale", a declarat primarul Clotilde Armand.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel