Hugo Chavez acuză NATO că încearcă să îl omoare Muammar Gaddafi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hugo Chavez
Hugo Chavez

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a acuzat NATO că ar vrea să îl omoare pe "prietenul" său Muammar Gaddafi, după raidul aerian care a distrus biroul liderului libian

"Ştiţi că Muammar Gaddafi este prietenul nostru, dar acest lucru nu are nicio legătură cu prietenia. Cu ce drept lansează bombele? Vor să îl omoare pe Gaddafi", a spus Chavez, citat de AFP și preluat de Mediafax.

"Nu suntem de acord cu tot ce a făcut sau face Kadhafi, dar cine îşi poate aroga dreptul de a-l bombarda în fiecare dimineaţă? Iar bombele cad pe centre comerciale, pe spitale şi universităţi. Şi totul pentru a obţine plecarea regimului", adaugă Gaddafi.

Alianţa Nord-Atlantică neagă că ar fi încercat să îl atace direct pe Gaddafi prin bombardarea biroului său din Bab Al-Aziziya, la periferia oraşului Tripoli.

Potrivit comandantului misiunii NATO în Libia, generalul Charles Bouchard, raidul aerian viza un centru de comunicaţii situat în reşedinţa lui Gaddafi.

Misiunea NATO nu vizează "indivizi", a subliniat generalul canadian. "Trebuie să punem capăt violenţelor împotriva populaţiei", adaugă el.

Hugo Chavez a pledat încă o dată pentru găsirea unei soluţii diplomatice, la o lună după ce propusese trimiterea unei misiuni de pace în Libia.

"Tocmai a sosit o delegaţie trimisă de preşedintele Gaddafi. Se află în Venezuela pentru găsirea unei soluţii diplomatice la criză", a spus el.

Liderul Venezuelei consideră că singurul scop al intervenţiei străine în Libia este "controlul asupra resurselor de petrol".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel