HTC, rezultate financiare pentru T4/2014: 1,51 miliarde de dolari încasări
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
HTC Corporation, lider global în inovaţie mobilă şi design, a anunţat, luni, rezultatele financiare consolidate pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie 2014, cifrele cheie confirmând menținerea companiei taiwaneze pe o curbă ascendentă, pentru al treilea trimestru consecutiv.

HTC Corporation (TWSE: 2498) a anunțat astăzi cifrele cheie pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014:

- veniturile trimestriale s-au cifrat la 47,9 de miliarde de dolari taiwanezi (1,51 miliarde de dolari);

- profitul net trimestrial după taxe a fost de 0,5 miliarde de dolari taiwanezi (15,83 milioane de dolari), sau 0,57 dolari taiwanezi (0,018 dolari) per acţiune;

- marja brută de profitabilitate a fost de 20,4% şi marja operaţională de 0,4%.

HTC şi-a menţinut profitabilitatea în ultimul trimestru din 2014, cu o creştere a veniturilor de 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Marjele au reflectat contextul competitiv al industriei, însă familiile de smartphone-uri HTC au continuat să consolideze cotă de piaţă, se precizează într-un comunicat al companiei.

"HTC a încheiat anul cu un al treilea trimestru consecutiv de profitabilitate şi are o poziţie favorabilă pentru a continuă dezvoltarea în acest an, asigurând un portofoliu de smartphone-uri foarte atractiv. Performanţa de vânzări îmbunătăţită a fost posibilă datorită abilităţii noastre de a oferi combinaţii de produse personalizate, cu preţuri accesibile, ceea ce ne-a permis să răspundem îndeaproape nevoilor specifice ale fiecărei regiuni", a declarat Peter Chou, CEO HTC Corporation. 

Rezultatele obținute în trimestrul patru din 2014 confirmă că strategia de diversificare a portofoliului de produse, precum și semnarea unor parteneriate destinate să faciliteze noi categorii de produse, dar și lansarea camerei RE a HTC au fost decizii benefice.

Având în vedere tendința de creștere a profitabilității companiei, oficialii HTC estimează că și rezultatele financiare pentru primul semestru din acest an vor fi la fel de bune.

- Veniturile sunt estimate între 41,5 şi 45 miliarde de dolari taiwanezi (1,31-1,42 miliarde de dolari)

- Marja de profit brut este estimată între 19,5% şi 20%

- Profitul per acţiune este estimat între 0,08 şi 0,47 dolari taiwanezi (0,003-0,015 dolari)

Despre HTC

HTC Corporation urmăreşte să aducă strălucire vieţii. În calitate de lider global în inovaţia dispozitivelor şi tehnologiei mobile inteligente, HTC a dezvoltat dispozitive premiate şi a lansat premiere în industrie, încă de la începuturile sale din 1997, incluzând gamele foarte apreciate de smartphone-uri HTC One şi Desire. Ne dorim să fim impecabili în tot ceea ce facem, aducând inspiraţie consumatorilor din întreaga lume printr-un design impresionant şi experienţe mobile inovatoare. HTC este listată la bursa de valori din Taiwan (TWSE: 2498).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel