Hramul Bisericii "Sfântul Pantelimon" - Foişorul de Foc, renovată după incendiul din 2012
Biserica Parohiei "Sfântul Pantelimon" - Foișorul de Foc București îi așteaptă, începând de astăzi, pe credincioșii și pe pelerinii de aproape şi de departe, să participe la hramul lăcașului de cult, unde se păstrează de 5 ani o părticică din moaştele ocrotitorului, „patronul medicilor şi ocrotitorul celor bolnavi“ și care, după incendiul de anul trecut, și-a recăpătat strălucirea de altădată.
Vineri, de la ora 18.00, înainte de slujba Vecernie, racla cu cinstitele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon va fi scoasă, potrivit tradiției, în procesiune din biserică şi aşezată spre închinare şi cinstire, care va rămâne pentru a fi venerate de credincioşi până la închinarea ultimului pelerin.Sâmbătă, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi, începând cu ora 8:00, iar apoi se va oficia slujba de Parastas pentru ctitorii bisericii.
Biserica «Sfântul Mare Mucenic Pantelimon» - Foişorul de Foc şi-a recăpătat strălucirea de altădată
Evenimentul este cu atât mai important cu cât Biserica «Sfântul Mare Mucenic Pantelimon» - Foişorul de Foc din Capitală şi-a recăpătat strălucirea de altădată, după ce, în urma incendiului în luna ianuarie 2012, când turla lăcaşului de cult a ars, pe acoperişul bisericii au fost aşezate o nouă turlă a Pantocratorului, precum şi o nouă cupolă mică. Montarea noilor turle din metal, precum şi construirea clopotniţei cu lumânărar şi pangar au fost posibile cu ajutorul Arhiepiscopiei Bucureştilor, al unei firme bucureştene şi al Primăriei Sectorului 2.
Întrucât la această biserică, din anul 2009 se află și un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva, în cinstea celor doi sfinţi ocrotitori ai bisericii, au fost desfăşurate numeroase activităţi catehetice în cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor“. Sub numele «Ateneul Sfântului Pantelimon», aproape cinci ani de zile s-a desfăşurat acţiunea de catehizare prin intermediul pieselor de teatru religioase, concepute special pentru micuţii creştini de la această biserică.
Recent, prin noul proiect intitulat «Ateneul Sfintei Cuvioase Parascheva», programul parohial «Hristos împărtăşit copiilor» a început să-şi diversifice instrumentele de catehizare a copiilor prin intermediul unei noi forme artistice, precum pictura şi desenul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News