Handbal feminin. 3 jucătoare suspectate pentru folosirea unei metode interzise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Handbal feminin
Handbal feminin
Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea unei metode de terapie interzise.

  'Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată', se arată în comunicatul citat.

'În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluţiile finale, iar aceste informaţii vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum şi consecinţele impuse', mai precizează ANAD.


2 din cele 3 sunt participante la Mondialul din Japonia



Conform site-ului gsp.ro, handbalistele formaţiei Corona Braşov Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu au folosit terapia cu laser intravenos, o metodă care este interzisă de regulamentul WADA. Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu fac parte din lotul de 18 jucătoare convocat de selecţionerul echipei naţionale de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, pentru Campionatul Mondial din Japonia, care va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel