Guvernul negociază cu FMI un nou acord pe doi ani.Teoretic, în 2012 nu mai poate da pomeni electorale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Emil Boc
Emil Boc

Guvernul negociază cu FMI încheierea unui nou acord, cu o durată de doi ani, prin care să finalizeze reformele structurale, luând în calcul şi că această înţelegere va cuprinde anul electoral 2012, ceea ce determină un risc politic important, au declarat  surse guvernamentale.

"Guvernul va merge la negocieri cu o variantă de doi ani pentru noul program, aşa cum a propus şi Fondul Monetar Internaţional, în ciuda faptului că noua înţelegere va cuprinde şi anul electoral 2012, ceea ce reprezintă un risc politic important. Rămâne de văzut şi pe ce condiţii va insista FMI", au arătat sursele, citate de Mediafax

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat la începutul lunii ianuarie că România poate accesa de la FMI, prin noul acord, o sumă de până la de trei ori cota de Drepturi Speciale de Tragere (DST) deţinută la Fond, ceea ce reprezintă o sumă de aproximativ 3,1-3,2 miliarde DST (3,6-3,7 miliarde euro-n.r.).

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, le-a spus luni economiştilor din bănci că, dacă li se va solicita opinia, reprezentanţii BNR vor pleda pentru o înţelegere cu FMI şi CE pe doi ani, pentru a depăşi ciclul electoral 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel