Guvernul Ciolacu, la vot după ”Ordonanța trenuleț”. Procent catastrofal pentru Executiv, în primul sondaj DCNews din 2024: A pierdut Capitala?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vești proaste pentru Executiv după ultimele măsuri fiscale. Iată procentele care arată cât a pierdut Guvernul prin Ordonanța trenuleț.

Cititorii DCNews au fost întrebați ”Care este părerea dvs. despre măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu din ultimele săptămâni?”. Au fost înregistrate peste 15.000 de voturi. 62,5% dintre ele au fost pentru varianta ”Proastă”. În rest, mai mulți ”Nu știu” - 21% decât cei care au o părere bună  - 16,5%. 

Cei mai categorici sunt cei din Muntenia, unde s-a înregistrat cel mai mare procent pentru varianta unei păreri proaste, respectiv 65,2%. Aici, varianta unei păreri bune a depășit-o pe cea a celor care nu și-au format o opinie, 17,8% având o părere ”bună” și 17% ”nu știu”. 

Diaspora pare că nu are suficiente informații despre măsurile luate de Executiv în ultimele săptămâni. Rezultatul sondajului arată că deși peste 50% (50,1%) au o părere proastă, un procent important, de 37,6% au bifat varianta ”nu știu”. Aici regăsim și un procent mic la varianta ”bună” - 12,3%. 

Guvernul a pierdut Capitala?

În București 67,2% au o părere proastă despre măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu. Este cel mai mare procent negativ înregistrat de Executiv. 

În Covasna, însă, nu există nici măcar o părere bună. 45,5% au părere proastă și 54,5% au răspuns ”nu știu”. Cei mai permisivi, pe de altă parte, ar fi cei din Harghita: doar 40% au o părere proastă. Aici, 37,1% ”nu știu”, pe când 22,9% răspund că au o părere bună. 

Poți consulta rezultatele și aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel