Sondaj Sociopol, prezidențiale. Candidatul dat ca sigur de Palada în turul doi. Surpriza de pe locul doi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Află surprizele despre prezidențiale din ultimul sondaj Sociopol. 

”Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la începutul lunii septembrie (4 – 12 septembrie), confirmă cursa strânsă în turul unu al alegerilor prezidențiale. Pe primul loc, Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 27%. Ciolacu își consolidează prima poziție, ca urmare a lansării candidaturii sale. Este din ce în ce mai clar că Ciolacu va intra în turul al doilea de pe prima poziție, la un scor comparabil cu cel al partidului.

Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă.

Pe locul doi, și cu cele mai mari șanse în momentul de față să intre în turul 2 alături de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 18%. Evoluția lui Simion este una constantă în sondajele Sociopol, ușor sub 20%, cu un scor asemănător cu cel al partidului.

Pe locul trei, Nicolae Ciucă, PNL, cu 14%, în creștere față de sondajele anterioare. Ciucă este în continuare sub scorul partidului, dar începe să dea semne de recuperare.

Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR, este pe locul patru, cu 12% – o evoluție constantă în ultima perioadă.

Pe locul cinci, cu 11%, Mircea Geoană, candidat independent. Scăderea lui Geoană spre 10% este de departe concluzia cea mai puternică a acestui sondaj.

Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 8%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 6%.

Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale. Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Pe lângă Ciolacu, desprins deja de restul plutonului, întrebarea este: cine va fi al doilea care intră în finală – Simion sau Ciucă?

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,000 persoane. Perioada de culegere a datelor: 4 – 12 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%” a scris, pe Facebook, sociologul Mirel Palada, de la Sociopol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel