Graham Jarvis a câştigat prima zi de offroad la Red Bull Romaniacs
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Graham Jarvis a câştigat prima zi de offroad la Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu de hard enduro din lume, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor remis miercuri către AGERPRES.

"Profesioniştii au avut de parcurs 102 kilometri, clasa Silver, 97 de kilometri, clasa Bronze, 114, iar clasa Iron, 81 de kilometri. (...) Deşi e doar prima zi iar la Red Bull Romaniacs se poate întâmpla orice, lupta pentru titlu pare să se dea în cinci. Graham Jarvis a încheiat prima zi de offroad în 4 ore, 27 de minute şi 16 secunde, urmat la 1 minut şi 12 secunde de Wade Young, la 2 minute şi 3 secunde de Manuel Lettenbichler iar pe locurile 4 şi 5 sunt Mario Roman şi Alfredo Gomez, aflaţi la 2 minute 56 respectiv 3 minute 55 de timpul britanicului. Jonny Walker, pe poziţia 6, e la 17 minute în urma liderului", se arată în comunicatul celor de la Red Bull Romaniacs.

Potrivit sursei citate, "la clasa Silver, Josu Artola a reuşit să ajungă în fruntea cursei înainte de service point şi niciunul dintre ceilalţi concurenţi nu l-a putut întrece. Spaniolul a plecat al 12-lea de dimineaţă şi a făcut o cursă extraordinară. Dustin Mccarthy şi Aleksi Vilkko, ocupanţii primelor două locuri pe podium la Prolog şi primii plecaţi în cursă au terminat pe locurile 13, respectiv 27. Spectaculos a evoluat, însă, Many Gyenes, singurul sportiv din lume care a luat startul la toate ediţiile Red Bull Romaniacs. Many a încheiat ziua pe poziţia a doua, cu un timp general de 4 ore, 23 de minute şi 35 de secunde, la 10 minute 47 în urma liderului, ceea ce îi dă mari speranţe pentru o victorie la clasa Silver."

Cea de-a doua zi de offroad va fi şi cea mai lungă a ediţiei din acest an. Concurenţii vor pleca la răsărit de la Gura Râului şi vor încheia ziua în Orlat. Riderii din clasa Gold vor avea de parcurs 151 de kilometri, cei de la Silver 136, cei de la Bronze 118, iar clasa Iron va avea în faţă 112 kilometri de traseu. Cele mai interesante puncte de spectatori sunt situate pe valea ce porneşte din Gura Râului spre Baraj, în zona Jina - Poiana Sibiului (unde este şi service-point-ul zilei) şi între Şugag şi Petreşti, în judeţul Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel