Gestul făcut de Klaus Iohannis la îndemnul lui Gabriel Oprea
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare post-mortem a pompierului Fripis Gheorghe Marius-Daniel, care a murit, sâmbătă, la Constanța, când încerca să stingă un incendiu.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel. Decorarea a fost făcută la propunerea Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea", anunță Administrația Prezidențială.

Pompierul Fripis Gheorghe Marius-Daniel a murit, sâmbătă, în timpul unei intervenții. Era comandantul echipajului de intervenție. În timpul operațiunilor de stingere, butelia a explodat, iar pompierul, în vârstă de 44 de ani, a fost grav rănit și a murit după câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel