Data publicării:
Germania a raportat primul deces din cauza variantei Omicron
Institutul german pentru boli infecţioase „Robert Koch” a confirmat joi primul deces din ţară din cauza variantei Omicron a coronavirusului.
Persoana avea între 60 şi 79 de ani, au precizat reprezentanţii instituţiei pentru Reuters. Până acum, 3.198 de cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate în Germania, numărul crescând cu 25% de miercuri până joi.
Dintre acestea, 48 de persoane au fost tratate în spital. Anunţul vine după ce ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat că se aştepta la o creştere a cazurilor în preajma Anului Nou. În total, 15 persoane au murit în Marea Britanie, SUA, Israel şi Germania din cauza noii variante descoperite la finalul lunii noiembrie, transmite Mediafax.
Încă 9 români, infectați cu varianta Omicron. Numărul cazurilor ajunge la 25 în România
Încă 9 cazuri de infectare cu varianta Omicron a noului coronavirus au fost depistate în România, a anunțat joi Ministerul Sănătății.
Potrivit MS, este vorba despre despre 3 bărbați și 3 femei cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 de ani din judetul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova.
Cinci dintre aceștia sunt nevaccinați, restul fiind imunizați cu schema completă. Până în prezent, în România au fost confirmate 25 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.
Statele Unite au autorizat pilula antivirală Paxlovid
Statele Unite au autorizat pilula antivirală Paxlovid, primul tratament oral anti-COVID ce poate fi administrat la domiciliu.
Tratamentul antiviral Paxlovid a avut o eficienţă de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat de îmbolnăvire severă, conform datelor din studiul clinic al companiei Pfizer. Datele recente sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea împotriva Omicron, a anunțat compania.
Pfizer şi-a majorat proiecţiile de producţie pentru anul 2022 la 120 de milioane unităţi, de la 80 de milioane, şi a declarat că este pregătită să înceapă livrarea imediată în Statele Unite.
"Aprobarea Paxlovid este o etapă importantă care marchează un alt pas spre a face din COVID-19 o boală mult mai uşor de gestionat", a declarat Amesh Adalja, cercetător la Institutul Johns Hopkins.
Medicamentul este disponibil numai pe bază de prescripţie medicală şi trebuie iniţiat cât mai repede după diagnosticul de infectare cu coronavirus şi în termen de cinci zile de la apariţia simptomelor, a precizat FDA. Pastilele trebuie luate la fiecare 12 ore timp de cinci zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News