Ger istoric în unele regiuni din SUA. Temperaturi resimţite de până la -46 de grade Celsius
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Nord-estul Statelor Unite se pregăteşte joi pentru un ger istoric, cu temperaturi resimţite de până la -46 de grade Celsius în anumite regiuni, în timp ce ploaia îngheţată care s-a abătut asupra zonelor sudice a lăsat mii de persoane fără electricitate şi a transformat drumurile în patinoare, transmite Reuters.

Gerul periculos urmează să se producă într-o regiune cuprinsă între nordul Pennsylvania şi statul Maine începând de vineri dimineaţă şi până sâmbătă seară, a precizat Biroul Naţional de Meteorologie într-un buletin de prognoză.

Vânturile reci ar putea aduc un ger atât de mare cum se întâmplă o singură dată într-o generaţie, a precizat serviciul meteorologic, îndemnând rezidenţii fie să rămână în locuinţe, fie să ia măsuri de precauţie împotriva degerăturilor şi hipotermiei.

Factorul de vânt rece descrie efectul combinat al vântului şi al temperaturilor reci asupra pielii expuse. Michelle Wu, primarul Boston, a declarat alertă de ger pentru cel mai mare oraş din New England de vineri până duminică, iar în oraş sunt aşteptate temperaturi negative începând de vineri. Boston a inaugurat adăposturi unde oameni se pot adăposti de frig.

Sfătuiesc toţi locuitorii din Boston să ia măsuri de precauţie, să rămână la căldură şi în siguranţă şi să-şi verifice vecinii în perioada alertei de ger, a mai spus Wu într-un comunicat.

În timp ce regiunile nord-estice se pregătesc pentru un val de frig, Texas şi părţi din Sud sunt afectate de efectele unei furtuni de iarnă care a adus ploaie îngheţată, lapoviţă şi acumulări de gheaţă, provocând pene de curent şi drumuri periculos de alunecoase în regiune.

Peste 450.000 de locuinţe şi sedii de firme din Texas, Arkansas, Mississippi şi Tennessee au rămas fără electricitate joi dimineaţă, potrivit Poweroutage.us, după ce un strat de gheaţă de 1,3 centimetri în unele regiuni a doborât linii de înaltă tensiune şi arbori.

Autorităţile din regiune au îndemnat totodată conducătorii auto să evite deplasările după ce în ultimele zile opt persoane au murit din cauza drumurilor alunecoase, a relatat CBS News, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel