Georgeta Popescu, după câștigarea aurului olimpic:"Încă nu m-am trezit din vis!"
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Campionii olimpici de tineret Georgeta Popescu și Andrei Nica s-au intors de la Lausanne cu zâmbetul pe buze și purtând cu mândrie medaliile de aur cucerite în proba de monobob.

Georgeta Popescu și Andrei Nica au fost așteptati cu flori la aeroport. Emoționați de primirea de care au avut parte, cei doi campioni au povestit cu plăcere de cel mai frumos moment al carierei, petrecut la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne.

”A fost o mare surpriză această medalie de aur, timp de trei ani m-am antrenat în fiecare zi pentru ea. Competiția a fost foarte grea, adversarele au fost mai tari ca niciodată, dar am reușit să le înving. Momentul în care mi s-a cântat imnul mi-a ajuns la suflet. Încă nu m-am trezit din acest vis minunat. Mă bucur că am avut onoarea să mă felicite însuși președintele CIO",a declarat Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob.

"Visul meu a fost să obțin o medalie olimpică, dar nu chiar pe cea de aur. Sunt foarte mândru să mă întorc cu capul sus în țara mea și să văd așa mulți oameni alături de noi astăzi. Am fost foarte emoționat când mi s-a cântat imnul" ne-a declarat Andrei Nica, campion olimpic de tineret la monobob.

Campionii au planuri mari

În vârstă de 17 ani, Georgeta Popescu și Andrei Nica nu se mulțumesc doar cu medaliile de aur de la tineret. Monobobul va deveni probă olimpică în 2022, la Beijing, la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

La JO din 2026 vă promit că o să lupt să iau aceeași medalie. Voi dormi cu medalia sub pernă, căci e un vis. Mi-aș dori o pistă în România, pentru că este foarte greu, cu bugetul, să ajungem în alte țări să ne antrenăm. Un cantonament în străinătate costă foarte multe mii de euro" a spus tânăra campioană Georgeta Popescu.

"Mi-am îndeplinit obiectivul pe care îl aveam până acum, acum vreau să îmi impun un scop mai înalt. Voi face tot posibilul să iau medalia de aur și la Jocurile Olimpice mari. Ne-ar ajuta foarte mult să avem o pistă, dar ne descurcăm cum putem, ne sacrificăm. Acum am nevoie de puțină odihnă, apoi o voi lua de la capăt cu antrenamentele și cu școala. Profesorii sunt foarte înțelegători, ma susțin și vreau să le mulțumesc", a spus și Andrei Nica.

Delegația României a cucerit la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne și o medalie de bronz. Ramona Ionel a urcat pe treapta a treia a podiumului la patinaj viteză sprint, în proba mixtă internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel