George Shultz, fostul secretar de stat al lui Ronald Reagan, a murit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
George Shultz, fostul secretar de stat al preşedintelui american republican Ronald Reagan şi arhitect important al diplomaţiei americane de la sfârşitul Războiului Rece, a decedat la vârsta de 100 de ani, a anunţat duminică Hoover Institute, informează AFP.

"Unul dintre cei mai mari strategi ai tuturor timpurilor, care a activat în timpul a trei preşedinţi americani, George P.Shultz a decedat pe 6 februarie", a precizat pe site-ul său acest centru de reflecţie afiliat universităţii californiene Stanford. "Shultz a jucat un rol-cheie, împreună cu preşedintele Ronald Reagan, în modificarea cursului istoriei, folosind toate instrumentele diplomaţiei pentru a pune capăt Războiului Rece", adaugă acest institut, în care fostul ministru a fost membru timp de peste 30 de ani.

George Shultz a ocupat de-a lungul vremii patru funcţii diferite în cadrul guvernului federal american: ministru al afacerilor externe, ministru al trezoreriei, al muncii şi pentru buget.

Un alt secretar de stat al unei preşedinţii republicane, Condoleezza Rice, a salutat memoria unui "mare om de stat american" şi "adevărat patriot", care "a făcut lumea mai bună"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel