Data actualizării:
Data publicării:

Galați: Clădirea Teatrului Dramatic va fi renovată

Autor: Claudia Calotă | Categorie: Stiri
WhatsApp

Primăria municipiului Galați va moderniza clădirea emblematică a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în acest scop fiind lansat în licitație publică un contract de aproape 20 de milioane de lei, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Este o clădire reprezentativă pentru orașul nostru, este locul unde au fost puse în scenă de-a lungul vremii numeroase piese de teatru care au încântat și încântă publicul de fiecare dată. Clădirea are o istorie bogată care trebuie să continue”.

Astfel, principalele lucrări presupun reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc.

Contractul pentru „Renovarea integrată a Teatrului Dramatic Fani Tardini”, lansat în licitație publică, are o valoare estimată de 19.825.095,25 lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 5 februarie 2024.

Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel