Gâdea, ȘOCAT: Câtă ură să ai să faci AȘA CEVA?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea
În emisiunea "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea a prezentat cazul adolescentului român care a fost linșat de 12 persoane, în Franța. Băiatul era bănuit că a jefuit apartamentul unei femei dintr-un cartier din nordul Parisului.

"Am senzația și o spun încă o dată că a aștepta ca această retorică anti-românească să cuprindă Europa este o chestiune perdantă. Cred că este nevoie de acțiune și de oameni care să facă ceva. Câtă ură trebuie să fie pentru a snopi în bătaie, să aduci în agonie, în starea dintre viață și moarte pentru că ți se pare ție că un tânăr a furat?", a spus Mihai Gâdea la Antena 3. Cazul a fost comentat și de psihologul Hanibal Dumitrașcu.

"Ura individuală trădează doar experiența individuală. Când este vorba despre un grup de 12 persoane vorbim despre o ideologie, de o cultură a neputinței. Oamenii aceia au acționat pentru că manipularea și propaganda au acționat până la acest punct. Din păcate, fără o reacție puternică și viguroasă ne putem transforma încet în țapi ispășitori. Astfel de acte sunt împotriva umanității. A califica oamenii în funcție de culoarea pielii este cel mai stupid lucru care i s-a întâmplat omenirii. Cei care au agresat acest român sunt victimele unei manipulări ideologice extrem de periculoase", a zis Hanibal Dumitrașcu la "Sinteza Zilei".

Un minor rom român se afla între viaţă şi moarte luni seara, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei.

VEZI ȘI: Ponta, sunat de premierul Franței, Manuel Valls

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel