Fructe și legume de primăvară. Listă cu ce să mănânci în martie, aprilie și mai
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fructe și legume de primăvară. Listă cu ce să mănânci în martie, aprilie și mai / Foto: Pixabay, de congerdesign
Fructe și legume de primăvară. Listă cu ce să mănânci în martie, aprilie și mai / Foto: Pixabay, de congerdesign
Află în articol ce fructe și legume ar trebui să mănânci primăvara.

Dacă vă doriți ca fructele și legumele pe care le mâncați să vă aducă cu adevărat o doză de sănătate și cât mai multe vitamine, ar trebui să le consumați în funcție de sezon. Asta înseamnă că primăvara trebuie să folosiți acele fructe și legume care cresc în acest anotimp.

Ține cont că cele mai bune fructe și legume de primăvară sunt cele colorate în verde, galben și portocaliu, bogate în vitamina C, betacaroten și antioxidanți care te ajută să întinerești la începutul noului sezon, scrie Unica.ro.

Ce să fructe și legume mănânci în martie

În  luna martie poți consuma următoarele fructe: mere, ananas, banane, portocale, mandarine, kiwi, rodii.

Atunci când vine vorba despre legume poți alege: ceapa verde, salata verde, varză, morcovi, țelină și praz.

Ce să fructe și legume mănânci în aprilie

Fructe recomandate pentru luna aprilie: pere, lămâi, grepfruit, afine congelate. Legumele pe care să le mănânci în luna aprilie: spanac, usturoi verde, ridichi, gulii, urzici, lobodă.

Ce să fructe și legume mănânci în mai

Fructe de primăvară recomandate pentru luna mai: căpșune, cireșe de mai, portocale roșii, fructul pasiunii, papaya, mango. În luna mai sunt recomandate următoarele legume: sparanghel, castraveți, roșii cherry, rubarbă, broccoli.

Primele roșii românești ajung pe tarabe. Vor costa 25 de lei kilogramul!

Roșiile românești se vor vinde mai scump în 2022. Pe lângă toate scumpirile, au crescut și prețurile la semințe, așa că fermierii vor vinde mai scump roșiile de anul acesta, ca să-și acopere cheltuielile și să aibă profit. "Energia iar s-a scumpit, absolut tot ce înseamnă inputuri, caserole, lăzi s-au scumpit", se plângeau fermierii pe un post naţional. Deja, în unele supermarketuri, au ajuns în rafturi, însă cu un preț mult mai mare față de anul trecut. Astfel, o caserolă cu roşii româneşti de 250g costă aproximativ 6,5 lei în loc de 5,5 lei, iar caserola de 500g costă 12,5 lei în loc de 11 lei, la care se adaugă TVA-ul și adaosul comercial al fiecărui magazin în parte. De asemenea, roșiile prunișoare vor pleca din seră cu prețul de 6 lei pentru 500 de grame și 11 lei pentru un kilogram. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel