Franţa trece printr-un nou val de COVID-19, alimentat de noi variante ale bolii
Franţa se confruntă cu un nou val de infecţii cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri şeful vaccinării franceze. Alain. Fischer vrea să fie reintroduse măştile în transport.
Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescenţă a pandemiei în ţară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în transportul public.
Noile infecţii au crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marţi, potrivit Reuters.
Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului. Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.
Bilanţul COVID din Franţa a crescut marţi cu 56 de morţi în 24 de ore, ajungând la 149.162. Alte ţări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creştere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.
Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecţioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creştere a spitalizărilor şi a deceselor, a declarat ECDC. Tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile şi tendinţele de spitalizare.
Și Germania se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infecții cu coronavirus. Ce măsuri se vor lua
Reintroducerea utilizării măștilor în interior ar intra în vigoare de la toamnă fiind valabilă din luna octombrie până la Paște și ar urma să acopere transportul în comun, instituțiile medicale, casele de bătrâni, comerțul cu amănuntul și alimentația publică.
Germania ar avea în vedere reintroducerea utilizării măștilor în interior. Acest lucru a fost dezvăluit de zvonurile scurse de ziarul german Welt citat de Europa Today.
Potrivit ziarului, obligația ar urma să intre în vigoare în octombrie până la Paște și ar viza transportul în comun, instituțiile medicale, casele de bătrâni, dar și comerțul cu amănuntul și alimentația publică. Obligativitatea purtării măștii în școli este încă în discuție.
Având în vedere creșterea numărului de infecții cu coronavirus, ministrul federal german al Sănătății Karl Lauterbach a îndemnat populația să nu intre în panică.
Simptomele variantelor Omicron sunt în mare parte ușoare, iar rata de vaccinare este ridicată. În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, ministrul a anunţat un plan de pregătire a ţării pentru toamnă.
Potrivit Institutului Robert Koch, săptămâna trecută în Germania s-au înregistrat 428 de cazuri de infectări cu Covid-19 față de săptămâna precedentă când au fost înregistate un număr de 318 cazuri.
Institutul German de Sănătate Publică a recomandat pe lângă reutilizarea măștii în interior și o nouă vaccinare a grupurilor cu risc ridicat. Acest lucru nu previne infecția, dar previne formele grave cu risc fatal.
În urma acestor indicații, Lauterbach a prezentat un ”plan în șapte puncte” pentru toamnă, în care a anunțat o nouă campanie de vaccinare cu vaccinuri care ar trebui adaptate noilor variante.
Lauterbach a evitat să reinroducă obligativitatea vaccinării. O propunere de vaccinare obligatorie a fost respinsă de Bundestag în aprilie, anul acesta. Pe lângă campania de vaccinare, ministerul Sănătății dorește să îmbunătățească abilitățile de testare și să facă o utilizare mai țintită a medicamentelor la pacienții care au contractat boala.
Pe măsură ce infecțiile în casele de bătrâni au crescut din nou în această vară, Berlinul dorește să protejeze mai bine aceste unități din toamnă. Pentru a avea o mai bună imagine de ansamblu asupra situației din spitale, va fi introdus un sistem electronic de raportare care va oferi informații la zi cu privire la ocuparea paturilor din secțiile de terapie intensivă și normală.
Pentru a evita închiderea școlilor, Lauterbach încă lucrează pentru a găsi soluția cea mai eficientă privind protecția elevilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News