România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 oct, 20:17
Franța impune măsuri DRASTICE. Circulația nocturnă, INTERZISĂ. ''Să o spunem CLAR. Situaţia este GRAVĂ"
În majoritatea zonelor din Franța oamenii nu mai au voie să circule noaptea pe străzi.

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei va fi extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie, transmite Agerpres. Măsura vine în speranța stopării celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunţat joi premierul francez Jean Castex, potrivit agenţiilor AFP şi EFE.

''Să o spunem clar. Situaţia este gravă (...) Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare. Dacă nu reuşim în mod colectiv să oprim epidemia, ne vom confrunta cu o situaţie dramatică şi va trebui să luăm în calcul măsuri mult mai dure.'', a avertizat şeful guvernului francez.

Interdicţia de circulaţie este valabilă între orele 21:00 şi 06:00. Între aceste ore sunt de asemenea închise barurile, restaurantele şi magazinele în zonele unde se aplică măsura menţionată. După un prim val care a provocat peste 30.000 de decese în primăvară, Franţa se confruntă în prezent cu un al doilea val epidemic. Numărul deceselor a depăşit între timp 34.000, iar în prezent 2.239 pacienţi sunt la reanimare sau la terapie intensivă.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro