Fotbalul furnizează cele mai multe cazuri de abuzuri liniei de asistenţă Sport Integrity
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Fotbalul furnizează 87% din cele 240 de cazuri de conduită incorectă raportate liniei de asistenţă telefonică Sport Integrity (SI), deschisă în 2018 de International Centre for Sport Security (ICSS), care includ trucarea de meciuri, corupţie internă şi abuzuri sexuale, relatează Reuters.

SI Hotline oferă denunţătorilor din toată lumea o platformă în care să dezvăluie încălcările de integritate în sport şi ICSS a oferit miercuri un prim raport cu cazurile înregistrate.

Trucarea de meciuri şi spălarea de bani acoperă 35% din cazurile raportate pentru toate sporturile, în timp ce abuzurile sexuale şi dopajul se ridică la 15%, iar corupţia internă la 10%.

Printre sporturile în care s-au consemnat acuzaţii de corupţie şi abuzuri se numără tenisul, handbalul şi atletismul, iar majoritatea plângerilor provin din Africa şi Europa.

Odată înregistrat pe platforma SI, un expert al Sport Integrity Unit (SIU) analizează autenticitatea informaţiilor. După mai multe verificări, SIU poate cere implicarea autorităţilor sau a agenţiilor specializate pentru a completa investigaţia. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel