''U'' Cluj redevine liderul Superligii în urma rezultatului cu Dinamo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto arhivă DC News: U Cluj - Dinamo
Foto arhivă DC News: U Cluj - Dinamo
Universitatea Cluj – Dinamo București s-a desfășurat luni seară.

Citește și - ”U” Cluj a făcut spectacol pe un teren dificil afectat de Untold 2024. Rezultat final contra Sepsi OSK - Video

Universitatea Cluj a redevenit lider în Superliga de fotbal, după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Cluj Arena, în ultimul meci din etapa a 8-a. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ovidiu Bic (62), cu un şut deviat de Cristian Costin.

Dinamo a fost mai bună în prima repriză și a ratat câteva ocazii clare de gol. Cătălin Cîrjan (26) a şutat din careu, dar portarul lituanian Edvinas Gertmonas a respins. În min. 29, kosovarul Astrit Selmani a trimis în bară cu capul, apoi Eddy Gnahore a reluat, dar Gertmonas a avut o reflex salvator.

La meci au asistat 18.067 de spectatori. U este în continuare neînvinsă şi are trei victorii consecutive, iar în ultimele patru etape nu a primit gol. Dinamo a încheiat o serie de şase etape fără eşec, trei victorii şi trei egaluri.

FC Universitatea Cluj - Dinamo Bucureşti 1-0 (0-0), Cluj Arena - Cluj-Napoca
A marcat: Ovidiu Bic (62).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Adrian Vornicu (Iaşi); al patrulea oficial: Vlad Baban (Iaşi)
Arbitru video: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitru asistent video: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Ioan Bogdan (Arad) - LPF, scrie Agerpres.

Mesajul lui Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui "U" Cluj, înainte de partida cu Dinamo

"Sunt două echipe în formă în momentul de față. Dinamo are un antrenor, consider eu, foarte pregătit. Sunt o echipă omogenă, cu încredere. Au obținut rezultate prin joc, atitudine.

Suntem două echipe care arată bine, nu întâmplător suntem acolo unde suntem. Contează foarte mult cum ne prezentăm la joc, ca formă sportivă, cum am gestionat săptămâna aceasta, cu deplasarea la Buzău (n.r. 0-1 cu Metalul, în Cupă) și antrenamentele pe care le-am făcut, pe două grupe.

Sper să fi găsit metodele cele mai bune. La fel, foarte importantă e recuperarea. Am stat aproape 5 zile in cantonamente, apoi jucătorii au mers acasă, dar eu cred că sunt oameni foarte maturi și responsabili și cred că vom arăta bine.

Vom avea și un public numeros. Cu siguranță, având un joc și rezultate bune, clar că lumea va veni să vadă cum arătăm și la acest meci", a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă, conform clipului postat de FC Universitatea Cluj, pe pagina de Facebook a clubului.

Ce a declarat antrenorul lui Dinamo

La conferința de presă dinaintea meciului cu Universitatea Cluj, Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a zis faptul că se așteaptă la un duel tare cu ”Șepcile Roșii”, în pofida faptului că jucătorii săi au o formă bună în acest start de campionat.

”Astăzi (sâmbătă, 31 august) trebuie să spun că venim după două meciuri importante. Punctele au fost importante, dar şi mental am demonstrat că ne putem bate cu una dintre cele mai bune echipe din campionat, după o serie lungă împotriva lor.

Victoria cu Voluntari ne-a adus calificarea în grupele Cupei României (n.r. Dinamo i-a învins cu 1-0 pe ilfoveni). Meciul următor este un derby cu U Cluj. Sunt în formă bună, traversează un moment bun, dar mergem acolo să jucăm fotbal, cu ambiţia de a fi competitivi. Va fi un meci greu.

Îmi place mult Dan Nistor de la Cluj, cu toate calităţile lui, cu tot respectul pentru ceilalţi jucători, dar are experienţă, atitudine pe teren, energie. Este cu siguranţă un jucător-cheie şi unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1″, a declarat Kopic, la conferința de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel