România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Scutaru Cristina | Publicat pe: 04 apr, 11:27
Florin Roman a propus ca bugetarii să intre în șomaj tehnic. Cîțu se opune!
Florin Roman, lider al deputaților PNL, a cerut ca sistemul public să fie supus unor măsuri similare celor implementate în mediul privat, în contextul pandemiei. Liberalul vrea ca bugetarii să intre, la rândul lor, în șomaj tehnic.

”Sunt unul din susținătorii ideii ca această criză trebuie suportată de toți, nu doar de unii!

Cred că e timpul ca sectorul public să intre sub aceeași incidența a sectorului privat! Adică, acolo unde bugetarii stau acasa din cauza epidemiei să o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj!

Bugetarii trebuie sa înțeleagă că dacă privații nu mai produc, în toamnă nu vor fi bani de salarii! Așa că poți să ai salariul întreg acum dacă peste câteva luni nu mai bani în buget!

Încasările au scăzut într-o singură lună cu 40%. Luna viitoare vor fi mai mici, probabil cu 60%. Nu e de glumă! Când auziți la televizor politicieni care spun că vă dau amânări, eșalonări, scutiri, gândiți-vă bine! Nimic nu e gratis în lumea asta!", a scris Florn Roman pe facebook.

Pe de altă parte, ministrul Florin Cîțu nu este de acord cu această viziune. El a zis că nu există niciun scenariu la Ministerul Finanțelor privind trimiterea angajaților din sectorul bugetar în șomaj tehnic.

Cu toate acestea, sunt voci care spun că măsura se impune. De exemplu, cei de la Evidența populației sau alte instituții similare pot lucra cu personal mai redus. Este vorba despre sute de mii de angajați.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro