Firea - Dragnea, război. „Am fost demonizată”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Gabriela Firea a precizat într-o emisiune TV că ”nu are un conflict cu Liviu Dragnea, ci cu politica lui” și că există un război subteran declanșat de liderul PSD.

Luni seara, invitată la Digi Tv, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a continuat să-și prezinte punctele de vedere în ceea ce presa a numit războiul cu Dragnea.

Am fost acuzată, am fost demonizată. Este cineva în spatele meu: Este chiar domnul Liviu Dragnea. Una spune, alta face. El controlează totul. Multe persoane din Guvern au ajuns în acele poziții cu acceptul explicit al domnului Dragnea și apoi urmează o colaborare.”

Gabriela Firea, a explicat că Liviu Dragnea a început să lanseze în presă tot felul de teorii și atacuri la familie. 

"(...) Eu am fost jurnalist 20 de ani și încă mai am prieteni în această zonă, oameni care mi-au spus că domnul Dragnea este cel care lansează astfel de teorii și atacuri la familie. Sunt oameni din anturajul domnului Dragnea care mi-au spus că Liviu Dragnea este cel care răspândește informații despre mine și despre familia mea (...) Au încercat să zică sunt omul lui Iohannis, dar au renunțat rapid pentru că și-au dat seama că nu ține (...)

Au venit cu ideea asta că eu și familia mea am avea ceva cu Legea offshore și am avea interes la Marea Neagră. Da, probabil că am avea interesul să mergem să facem o baie, că nu am apucat anul acesta. Pe urmă a lansat, în direct această idee că eu aș fi împotriva amnistiei și a curățeniei din sistem.

Vrea să îmi creeze o imagine proastă în fața colegilor din țară, dar eu vă spun că nu mă opun unui astfel de act, dar să fie un act juridic normativ perfect, un act juridic aprobat și să nu-i ducă pe cei care au semnat într-o zonă periculoasă din punct de vedere penal și mai ales să nu arunce țara în haos", a declarat la Digi Gabriela Firea.

”Știe o țară întreagă, nu este un secret că doamna Carmen Dan a fost propusă prim ministru, prefect, subprefect, senator etc de către Liviu Dragnea, dar nu cred că acest relații interumane trebuie să fie mai presus de interesul național.”

”Eu nu vreau să contribui la un regres. Cel puțin eu așa simt.”

”Ar trebui cu toții să ne dorim o autoritate a democrației nu o autoritate la nivel de partid sau Guvern. Sunt niște granițe cu care nimeni nu are voie să se joace”

”Aseară Dragnea m-a amenințat că voi fi exclusă din partid - după o întreagă analiză facială - iar eu am ajuns la ideea că planul de excludere a mea s-a făcut. Deja a tranzacționat cu câțiva parlamentari postul meu din organizația de la București. Iar astăzi, un coleg, a afirmat la un alt post tv că există o linie roșie și să am mare grijă să nu o trec. Loialitatea este o calitate, obediența nu”, a mai afirmat Firea.

”Cum ne explicăm faptul că în plan social avem realizări pozitive, în toate cercetările științifice făcute în țară, partidul scade. Concluzia este că limbajul și modalitatea de prezentare a anumitor subiecte legate de statul paralel nu sunt agreate de români. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu Ordonanța 13, când Dragnea era plecat în străinătate. Probabil că așa se va întâmpla și acum. Pentru că Ministerul de Justiție nu are de gând să prezinte un proiect corect juridic,se caută soluția unei Ordonanțe de Urgență, iar domnul Dragnea va spune că nu a știut.”

”Manipularea este la cote inimaginabile!” a mai afirmat primarul general.

”Principalul reproș pentru Carmen Dan este că a creat o strategie și că a premediatat ca personajul negativ să fie prefectul. Nu prefectul semnează un ordin al Jandarmeriei. Doamna prefect nu avea certificat ORNISS, dosarul este în lucru. Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un ministru de Interne să nu-și asume responsabilitatea.”

Liviu Dragnea a spus că nu a urmărit-o pe Firea pentru că nu are serviciu de securitate. ”Asta naște multe întrebări: dacă ar fi avut, așa-i că m-ar fi urmărit? Ieri am fost cu copilul la un loc de joacă și pe urma mea a fost o mașină. Apoi s-a schimbat și a apărut alta. Și eu și soțul meu. Dar eu nu am întâlniri secrete. Nu cred că profesioniștii din sistem își pun la bătaie cariera pentru comezi politice”, a încheiat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel