Urmărește emisiunea live
Femeie în vârstă de 99 de ani din Croaţia, vindecată de COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ: AGERPRES
Foto ilustrativ: AGERPRES
O femeie în vârstă de 99 de ani s-a vindecat de coronavirus după ce a stat trei săptămâni în spital. 

O croată în vârstă de 99 de ani care contractase noul coronavirus a reuşit să învingă boala după ce a stat internată în spital timp de trei săptămâni, relatează joi AFP, scrie Agerpres. 

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a fost internată la sfârşitul lunii octombrie după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Femeia nu avea simptome 



Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat pentru AFP că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani care nu avea simptome.

Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. "Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus", a adăugat Ljubic Mlinac. "Este o veste atât de bună" în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Nu suferea de nicio boală gravă 



Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine.

"S-a terminat, mă simt bine", a declarat ea pentru ziarul croat Vecernji.

Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a raportat circa 140.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 2.000 de decese asociate noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel