Femeie, amendată, după ce a oprit lângă un urs și l-a fotografiat, la Barajul Vidraru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
O femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Pitești, a fost amendată după ce a oprit mașina și a fotografiat un urs.

O femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Pitești, a fost amendată de jandarmii care patrulează în zona Barajului Vidraru, după ce a oprit autoturismul, la 3-4 metri de o ursoaică ieșită la șosea cu doi pui, pentru a efectua fotografii, potrivit incomod-media.ro.

Inițial, jandarmii i-au vorbit doamnei in cauză despre consecințele legale ale faptei să-și și i-au recomandat să-și continue drumul. 15 minute mai târziu, militarii s-au întors în zonă, iar autoturismul menționat era în aceeași poziție și femeia continua să facă fotografii. Astfel, femeia a fost amendată cu 500 de lei.

Jandarmeria Argeș transmite tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze DN 7C Transfăgărășan, faptul că urșii sunt prezenți foarte des pe carosabil și că jandarmii vor dispune măsurile legale atunci când legea este încălcată.

Ce spune ministrul Mediului despre situația urșilor

"Sunt cifre care arată creşterea numărului de întâlniri între urs şi om, creştere a intrărilor în gospodării a acestor animale, creşte presiunea asupra zonelor locuite. Cu siguranţă, această specie trebuie protejată, aceasta este regula europeană şi România trebuie să respecte această regulă, dar directiva europeană face posibilă intervenţia umană în cazuri justificate pentru apărarea vieţii oamenilor şi a bunurilor create de om. Aceasta este regula care se aplică în toate statele membre unde mai există populaţie de urs. (...) Cea mai mare greşeală este să susţii această cauză de protejare a unei specii, indiferent de consecinţe. Nu poţi să protejezi nicio specie în detrimentul vieţii umane.

Nu poţi să protejezi nicio specie creând un pericol constant, real şi din ce în ce mai mare asupra vieţii şi sănătăţii umane. E cea mai mare greşeală. (...) Animale sălbatice intră în gospodării, viaţa copiilor care merg la şcoală, în plină zi, este pusă în pericol de animalele sălbatice care umblă pe stradă, intră în blocuri, intră în curtea şcolii, în pensiuni, în hoteluri, distrug bucătării, deschid frigidere. Este o situaţie care nu se mai găseşte în nicio ţară europeană", afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna, recent.

Vezi și: Pancarta din secuime care l-a durut pe Seidler: Cât timp o să împușcăm urșii? Proști am fost!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel