Femei mai puternice în România - Conferință la Biblioteca Centrală Universitară Carol I
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 09 Martie 2023, 09:39
WhatsApp
Femei mai puternice în România - Conferință la Biblioteca Centrală Universitară Carol I.
Femei mai puternice în România - Conferință la Biblioteca Centrală Universitară Carol I.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I a fost organizată conferința Femei mai puternice în România de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Suediei și a Germaniei la București, Biroul de Informare al Parlamentului European în România în cooperare cu FILIA.

„Agenda evenimentului a inclus două sesiuni de dezbatere, moderate de către Andreea Marin și prof. dr. Ionela Bălăuță, pe teme esențiale: egalitatea de șanse și emanciparea femeilor, precum și egalitatea de gen în România anului 2023. În conferința plenară au luat cuvântul ES Helena Dalli - comisar european pentru egalitate, ES Ramona Chiriac - șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, ES Anca Dragu - președintele Comisiei pentru drepturile omului din Senatul României, ES Therese Hyden - ambasadoarea Regatului Suediei în România, ES Peer Gebauer - ambasadorul Republicii Federale Germania în România și Mădălina Mihalache - șefa Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

M. Rădoi: „Implică aspecte socio-culturale, educaționale, dar și economice„

 
„Suntem onorați că am găzduit un eveniment de o asemenea însemnătate, dedicat egalității de șanse în România - o temă poliscopică, ce implică aspecte socio-culturale, educaționale, dar și economice. Nivelul de reprezentare și mobilizarea autorităților de la București și Bruxelles, a reprezentanților corpului diplomatic, a societății civile și a mass-media în jurul acestei problematici dovedește că, deși s-au făcut demersuri în direcția soluționării acesteia, încă reprezintă o preocupare majoră” a declarat Mireille Rădoi, directorul general B.C.U. Carol I într-un comunicat. 2. Femei mai ... (femei-mai-puternice-in-romania_61999900.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?