Faten Hamama, simbol al cinematografiei, a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O mare stea a cinematografiei s-a stins din viață.

Decesul a fost confirmat de fiul acesteia, Tarek Sharif, care însă nu a dezvăluit cauza morţii acesteia.

Născută în 1931, în Egipt, Faten Hamama a fost supranumită "doamna cinematografiei arabe". Devenită un star al filmelor arabe, Faten Hamama era doar un copil atunci când şi-a făcut debutul pe marele ecran. Ea a jucat în aproape o sută de filme, între anii 1940 - 1970.

Faten Hamama a fost soţia celebrului actor egiptean Omar Sharif. Cei doi au fost căsătoriţi pentru aproape 20 de ani, în perioada 1955 - 1974, au împreună un fiu, Tarek Sharif, şi au jucat împreună în numeroase filme, în anii 1950. De altfel, vârful carierei Faten Hamama a fost atins în anii 1950, în momentul în care aceasta l-a întâlnit pe Omar Sharif.

Citește și: Ce legătură există între Andreea Esca și Omar Hayssam 

Născut în religia creştină, Omar Sharif s-a convertit la islam pentru a se putea căsători cu Faten Hamama şi a descris-o pe aceasta ca fiind singura iubire a vieţii lui, după cum a relatat AFP.

La rândul său, Faten Hamama a divorţat, în 1954, de primul ei soţ, regizorul Ezzel Dine Zulficar, după o căsătorie de şapte ani. Faten Hamama şi Ezzel Dine Zulficar au avut împreună o fiică, Nadia Zulficar.

După ce s-au căsătorit, Faten Hamama şi Omar Sharif au jucat împreună în numeroase filme, inclusiv în pelicula din 1961 "The River of Love", care a avut la bază romanul clasic rus "Anna Karenina", scris de Lev Tolstoi.

Faten Hamama şi Omar Sharif au divorţat în anul 1974.

În timpul carierei sale, Faten Hamama a jucat şi în filme romantice alături de cântăreţul arab Abdel Halim Hafez. Ea a apărut şi în filme care pledau pentru drepturile femeilor şi care condamnau nedreptăţile sociale, mai scrie AFP.

Mai târziu, Faten Hamama s-a căsătorit cu cel de-al treilea soţ al ei, medicul egiptean Mohammad Abdel Wahab Mahmoud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel