Fără carantină în Italia pentru cei veniți din UE, Marea Britanie şi Israel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Italia elimină carantina pentru cei veniţi din UE, Marea Britanie şi Israel.

Ministerul Sănătăţii din Italia va elimina din 16 mai obligativitatea efectuării perioadei de carantină de cinci zile pentru persoanele provenite din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Israel, cărora li se va cere doar un test negativ pentru coronavirus realizat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, relatează Agerpres, citând EFE.

Măsura, care a fost aprobată pentru Săptămâna de Paştele catolic, prevedea o perioadă de carantină de cinci zile pentru orice persoană care a stat timp de două săptămâni în una dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Zboruri libere de COVID-19



Pe de altă parte, Ministerul a prelungit măsurile restrictive pentru zborurile provenite din Brazilia. Se experimentează, de asemenea, aşa numitele zboruri libere de COVID-19 pe aeroporturile din Veneţia şi Napoli, precum şi pe cele din Milano şi Roma, pentru zborurile provenite din Canada, Japonia, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, se informează într-o notă.

Italia a interzis în urmă cu câteva săptămâni zborurile provenite din Sri Lanka, India şi Bangladesh, o măsură menită să frâneze pătrunderea în ţară a variantei indiene de SARS-CoV-2. Se permite intrarea în Italia din aceste ţări doar călătorilor de naţionalitatea italiană.

„A venit vremea să vă rezervaţi vacanţele în Italia.“, anunțase premierul Mario Draghi cu puțin timp în urmă.

Sectorul italian de turism, care a reprezentat 14% înainte de pan­de­mie, a înregistrat pierderi totale de 120,6 miliarde de euro în 2020, notează The Guardian.

VEZI ȘI: Grecia, Italia, Spania şi Franţa, soluţii pentru a primi turişti în această vară

Circa 20 de state membre ale UE, inclusiv Italia, resping propunerea Parlamentului European (PE) ca ele să suporte costurile testelor PCR pentru COVID-19 efectuate de posesorii viitorului certificat verde digital pe care blocul comunitar doreşte să-l creeze pentru a facilita călătoriile fără restricţii între ţările UE în timp de pandemie. Prin urmare, românii care vor să meargă în Italia și nu făcut vaccinul anti-COVID trebuie să plătească din banii lor testul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel