Facturi la curent, umflate cu 65%. Adrian Câciu, semnal de alarmă: CAPCANA ofertelor înșelătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facturi la curent, umflate cu 65% . Adrian Câciu, semnal de alarmă / Foto: Pixabay
Facturi la curent, umflate cu 65% . Adrian Câciu, semnal de alarmă / Foto: Pixabay
Unii români pot plăti și 65% mai mult pentru energia electrică dacă nu sunt atenți la ce oferte primesc, avertizează specialiștii.

România este lovită de un val uriaș de scumpiri. Energia electrică ne poate costa și cu 65% mai mult, comparativ cu anul trecut. Semnalul de alarmă este tras de specialiști care spun că trebuie să fim foarte atenți la ofertele companiilor care nu de puține ori profită de ignoranța noastră, a clienților.

Specialiștii spun că ofertele făcute de cea mai mare companie de energie clienților săi la reînnoirea contractelor sunt înșelătoare. În scrisoarea înaintată de aceștia, oferta recomandată ar fi mult mai scumpă decât alte oferte disponibile pe site-ul companiei, iar dacă nu solicită schimbarea acesteia în termen de câteva săptămâni, consumatorii ar putea pica în plasa furnizorului, transmite Realitatea Plus.

"Furnizorul de electricitate deși are alte oferte mai mici, îmi prezintă o ofertă foarte scumpă mizând pe faptul că probabil eu nu voi căuta o ofertă mai ieftină și voi accepta noul preț.", a declarat economistul Adrian Câciu.

VEZI ȘI: 3 semne care arată că e timpul să schimbi furnizorul de energie electrică

Câciu: Majoritatea oamenilor cad în capcana acestor oferte înșelătoare

Specialiștii spun că este esențial să fim atenți pentru că pot apărea astfel de situații la reînnoirea contractului. Important este să ne documentăm înainte de a accepta condițiile furnizorului.

"Am vrut să atrag atenția că toți cei care primesc astfel de oferte să se uite și pe site-ul furnizorului, să vadă dacă sunt și oferte mai mici sau să se uite pe alte site-uri, ale altor furnizori. Majoritatea oamenilor cad în capcana acestor oferte înșelătoare și ajung să plătească prețuri mai mari. Prețuri mai mari înseamnă inflație mai mare, prețuri mai mari, înseamnă putere de cumpărare mai mică. Prețurile mai mari înseamnă sărăcie.", a punctat Adrian Câciu.

Reprezentanții companiei au declarat pentru Realitatea Plus că prețul energiei pe 12 luni crește din cauza scumpirilor de pe piață din ultima perioadă. Cu toate acestea, compania a confirmat faptul că oamenii pot solicita la schimbarea contractului o altă ofertă.

VEZI ȘI: România, deja în CRIZĂ? Coșea, explicații pentru DCNews, în avalanșa de scumpiri. Sfat pentru români: E un rău pe care îl spun acum, dar...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel