Fabrica din localitatea braşoveană Teliu era singura din ţară care prepara produse bio din carne de melc. Ultimul transport de preparate din carne de melc, de 200 de tone, a plecat în Franţa, după ce fabrica a mai exportat conserve pentru grădina zoologică de la Budapesta. Banca a pus sechestru pe fabrică din cauza datoriilor pe care le avea la un credit luat în 2008. Cei 10 angajaţi mai lucrează doar la comandă, pentru restaurantele din România. De la debutul crizei economice , cererea de preparate din carne de melc a scăzu pe pieţele europene. Creşterea melcilor fără medicamente sau furaje care au folosit pesticide este extrem de costisitoare. Carnea de melc obişnuită se prelucrează încă la alte două fabrici din ţară, fiind mai ieftină şi având în continuare căutare în Franţa, Belgia şi Italia, singura firmă care a pierdut pariul cu criza fiind cea care a optat pentru producţia tip bio.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați