Explozie Petromidia. Încă un rănit a fost externat din spital
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 08 iul 2021, 13:41
WhatsApp
Explozie Petromidia. Sursa: Garda de Mediu Constanța
Explozie Petromidia. Sursa: Garda de Mediu Constanța
Încă un rănit din explozia de la Rafinăria Petromidia a fost externat din spital. 

A doua victimă rănită în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost externată din spital. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au confirmat pentru Cugetliber.ro că în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, a fost externat al doilea pacient internat în urma incidentului de la Midia.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani care a suferit o operație în zona șoldului. Reamintim că o altă victimă, un bărbat de 53 de ani, lucrător instrumentare și control, a fost externat duminică, 4 iulie.

„Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru urările transmise. Fie că v-ați rupt din timpul vostru, o secundă, un minut sau poate ceva mai mult pentru a-mi ura însănătoșire grabnică. Aș vrea să transmit un mesaj și cadrelor medicale, medicilor, asistentelor de pe Secția de Ortopedie și să le mulțumesc pentru ajutorul, atenția și grija de care am avut parte în această perioadă. Vă mulțumesc din suflet! Sănătate tuturor!”, este mesajul transmis pe Facebook de către tânărul de 27 de ani care a fost astăzi externat.

Pacienții arși de la Petromidia, transferați în străinătate

KMG Internațional a anunțat duminică că cei doi bărbaţi care au suferit arsuri după explozia de la Petromidia vor fi trataţi în străinătate, după ce au fost iniţial transferaţi la Spitalul Floreasca.

"Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet.“, a transmis compania.

 

Anchetă la nivelul rafinărieiLa nivelul rafinăriei s-a stabilit o echipă de specialişti care, împreună cu autorităţile de resort, va stabili cauzele acestui incident, produs pe 2 iulie. În acelaşi timp, se va realiza şi o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară şi o predictibilitate în ceea ce priveşte repornirea instalaţiilor din rafinărie. Directorul Rompetrol, a declarat în ziua exploziei că nu este vorba despre o eroare umană, ci un echipament a cedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?