Expert în studiul comportamentului: De asta a eşuat Vestul în lupta contra coronavirusului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un expert în studiul comportamentului uman a explicat de ce ţările din occident par să fi pierdut lupta împotriva coronavirusului. 

"Atunci când le spui oamenilor că le recomanzi să nu facă una sau alta, le dai impresia că nu e ceva foarte important. Nu poţi să îi spui unui om că îi recomanzi să stea în casă, pentru că nu va înţelege mesajul. Trebuie să i-o spui aşa cum îi spui alte lucruri. Spre exemplu, nu recomanzi cuiva să nu treacă pe roşu, sau să nu depăşească viteza legală, sau să nu ucidă. Nu, îi spui că TREBUIE să facă asta, pentru că altfel încalcă legea. Şi vor fi consecinţe. Dar comunicarea a avut de suferit", a explicat profesorul Nick Chater, expert în Ştiinţe Comportamentale pentru CNN.

Modelul asiatic funcţionează

"Ne uităm la China, la Coreea de Sud, au avut strategii care au funcţionat. Deci ce vă spun eu nu e pur teoretic. În China a avut loc o carantină completă, probabil mai dură decât era nevoie. Dar ştim că asta funcţionează. Coreea de Sud a permis libertatea de mişcare, dar a testat masiv. Probabil că o combinaţie între aceste două strategii ar fi una de succes.", a mai spus specialistul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel