Există foarte multe lucruri de văzut în România, dar turismul național a primit o lovitură / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Există foarte multe lucruri de văzut în România, dar turismul național a primit o lovitură.

Lovitura este că... nu e promovat, mai precis nu există o strategie de atragere a turiștilor străini. Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și consultantul Cozmin Gușă la DC News și DC News TV, în emisiunea „Deferiți mass-media”.

„În România, turismul are o problemă fundamentală, strategică. Nu este o chestiune așa de un an sau doi. Nu sunt politici, nu sunt atrași turiști străini, iar românii, când au șansa, o taie peste graniță. Competiția este pierdută, de exemplu, cu Grecia și Bulgaria”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Consultantul Cozmin Gușă a spus că un alt motiv pentru care România pierde turiști este faptul că mai degrabă își fac publicitate străinii la noi: „Haideți să vă zic teoria mea: de ce este plină Grecia. Poate am mai spus, dar o mai spun să o audă cei care țin așa mult la profitul lor: Unele lanțuri hoteliere din străinătate au băgat mâna în buzunar și au făcut reclamă inclusiv în mass-media românească. Ăia renunță la parte din profitul lor, creează un fond pentru publicitate, astfel încât lumea să afle avantajele și serviciile pe care le oferă. În ultimele luni, românii au văzut doar reclame din Grecia, Turcia și Egipt. Au văzut cumva vreo reclamă de la români? Nimic. Bagă tot profitul în buzunar”.

Jurnalistul Val Vâlcu are și o altă teorie: „Ungurii și-au făcut un plan, cu mult înainte de Viktor Orban. Au zis: „ăsta e anul apelor minerale”. Nu au ape minerale, niște SPA-uri eventual, adică masaj. Și au promovat turismul balnear. Au mers, câțiva ani, pe teama aceasta. Au dezvoltat infrastructura, au făcut reclamă și oamenii au venit acolo. După aceea au venit cu turismul de hobby. Deci au avut un plan pentru turism”.

VEZI RĂSPUNSUL INTEGRAL LA MINUTUL 37:

VEZI ȘI: Triunghiul mistic din Dobrogea, loc „binecuvântat“ al României: cei mai vechi sfinți ai țării și icoana care se curăță singură / video

Trei mănăstiri din nordul Dobrogei formează un așa-zis triunghi mistic, care atrage mii de credincioși prin încărcătura spirituală a locului și prin peisajele de poveste care îi poartă pe pelerini într-o atmosferă a satului tradițional dobrogean de acum 50-60 de ani. Scriitorul Dan Ciachir a explicat particularitățile celor trei lăcașuri de cult prin prisma a ceea ce a însemnat Dobrogea pentru creștinarea poporului român.

Scriitorul și publicistul Dan Ciachir a vorbit despre particularitățile celor trei mănăstiri din nordul Dobrogei, care formează așa numitul triunghi mistic, și care atrag numeroși pelerini în fiecare an:

„Această definire a triunghiului mistic din Dobrogea, cu vârfurile în mănăstirile Cocoș, Celic Dere și Saon, aparține unui mare teolog român, profesorul Ion Ghe. Coman, care a fost și colaborator al lui Mircea Eliade între cele două războaie mondiale.

La noi, două elemente au intrat în Dobrogea, creștinismul și monahismul. În această Sciție Mică, pe unde au trecut și Sfântul Apostol Andrei, și Sfântul Apostol Filip, avem și cele mai vechi moaște, la Niculițel, care au ieșit la suprafață la niște inundații din 1971. Regimul s-a speriat de ele, dar Arhiepiscopia Dunării de Jos a putut să le pună la adăpost de degradare. De asemenea, în urmă cu aproximativ 20 de ani au fost descoperite moaștele sfinților Epictet și Astion, care sunt cele mai vechi de pe teritoriul țării noastre“, a explicat Dan Ciachir. Vezi mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel