Europarlamentare 2019. Aurelian Pavelescu (PNŢCD): Protocolul semnat cu PSD, motivat de cauza naţională
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bistriţa-Năsăud, alături de liderul social-democrat judeţean, Radu Moldovan, că protocolul semnat între cele două partide a fost motivat de "cauza naţională", având în vedere că România este, în opinia sa, "asaltată" să meargă pe un drum nedorit, în care să aibă "statut de colonie".

"Acest protocol nu a fost o întâmplare, nu este un protocol de conjunctură. Discuţiile cu preşedintele Liviu Dragnea durează de doi ani. Din motive politice extrem de importante - este vorba, fără a folosi cuvinte mari, dar nici nu le putem evita, este vorba despre cauza naţională. Situaţia României este foarte grea, suntem asaltaţi ca popor şi ca stat în foarte multe zone de putere, unele zone care sunt publice, sunt vizibile, altele sunt mai puţin vizibile, pentru a merge mai departe pe un drum nedorit de noi, şi anume o Românie cu statut de colonie", a declarat Pavelescu.

Liderul PNŢCD a precizat că a început, în urmă cu o săptămână, un turneu naţional în filiale, pentru a-şi îndemna colegii de partid să voteze, la alegerile europarlamentare, lista de candidaţi a PSD, pe care se află şi cel susţinut de către ţărănişti, Cristian Terheş.

"Am început un turneu în urmă cu o săptămână, de la Argeş, apoi la Timiş, Caraş, Sălaj, Cluj, iată am ajuns la Bistriţa, urmează să merg spre Maramureş, Satu Mare şi mă întorc prin Moldova la Bucureşti, pentru 26 mai. Acest turneu l-am pregătit pentru a da un mesaj în filialele PNŢCD pentru a veni la vot şi a vota lista PSD. (...) Pentru alegerile europarlamentare, le transmit ţărăniştilor, simpatizanţilor ţărănişti din Bistriţa şi din tot Ardealul, dar şi celor care nu sunt ţărănişti sau simpatizanţi ai partidului, cei care se gândesc încă cu cine să voteze, să voteze această listă a PSD, unde, pe poziţia a patra, este reprezentantul PNŢCD, Cristian Terheş", a spus Pavelescu.

În ceea ce priveşte referendumul iniţiat de către preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNŢCD l-a calificat drept "un referendum mincinos şi manipulator" şi a precizat că Biroul Naţional al partidului a luat decizia, săptămâna trecută, să îi îndemne pe membri şi pe susţinători să nu voteze pentru acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel