Euronext obţine aprobarea Norvegiei pentru preluarea ultimului mare operator bursier independent din Europa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Operatorul bursier pan-european Euronext a anunţat luni că a obţinut aprobarea Ministerului de Finanţe din Norvegia pentru preluarea integrală a Oslo Bors, transmit RTE News şi Reuters.

Şi americanul Nasdaq depusese în decembrie o ofertă pentru achiziţionarea bursei norvegiene, ultimul mare operator bursier independent din Europa. 

"Euronext salută decizia Ministerului de Finanţe din Norvegia de a aproba preluarea integrală a Oslo Bors şi aşteaptă cu nerăbdare finalizarea următorilor paşi pentru a finaliza tranzacţia până la 30 iunie 2019", a afirmat şeful Euronext, Stéphane Boujnah.

Euronext şi Nasdaq au oferit 158 de coroane norvegiene pentru o acţiune, evaluând Oslo Bors la aproximativ 6,8 miliarde de coroane norvegiene (779 milioane de dolari), dar aprobarea Guvernului norvegian era crucială pentru finalizarea tranzacţiei.

Nasdaq şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia Executivului de la Oslo şi a precizat că îşi va reevalua opţiunile.

La sfârşitul anului trecut, Euronext şi-a anunţat planul de a lansa o ofertă de preluare a Oslo Bors şi a confirmat că peste 50% dintre acţionari şi-au dat acordul pentru această tranzacţie, la preţul oferit de operatorul bursier pan-european. Acesta deţine deja o participaţie de 5,1% la Bursa norvegiană.

În urma finalizării tranzacţiei, Norvegia va deveni a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Marea Britanie, Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Tranzacţia va sprijini eforturile Euronext de a concura cu rivalele mai mari, London Stock Exchange Group (LSE) şi Deutsche Boerse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel