Etapa a II-a a VACCINĂRII anti-COVID. Alexandru Rafila, întrebare-cheie: De ce nu cerem sfaturi din Israel? Au reușit într-o lună să vaccineze 2 milioane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila a pus o întrebare-cheie după ce au apărut mai multe discuții privind ineficiența campaniei de vaccinare anti-COVID, România riscând să rămână cu doze de ser nefolosite.

"Vaccinarea va trebui să realizeze cel puțin 50.000 de administrări zilnic, inclusiv în weekend ca să poată să fie folosită întreaga cantitate de vaccin disponibilă și să ajungem, așa cum spunea domnul ministru, ca în 6 până la 9 luni să vaccinăm cea mai parte a populației, măcar cei din categoriile de risc. Ori, lucrul ăsta nu este posibil decât dacă aceste centre de vaccinare devin funcționale într-adevăr, iar disputele între autoritățile locale și cele centrale, privind finanțarea, de exemplu, a acestor centre se rezolvă rapid și toată lumea trage la acest proiect național.

Cred că aceste etape nu ar trebui să fie atât de distincte. Am început cu etapa întâi, chiar dacă ea nu s-a terminat, vaccinarea personalului medical va continua și în perioada următoare, poate să înceapă și etapa a doua încât toată cantitatea disponibilă să fie folosită. Eu nu înțeleg de ce nu luăm, există foarte multe contacte, avem și noi posibilitatea să solicităm colegilor din Israel puțină asistență tehnică, niște sfaturi, cum fac ei... ați văzut că au reușit într-o lună de zile să vaccineze 2 milioane de locuitori, ceea ce mi se pare formidabil.", a declarat Alexandru Rafila, în direct la RomâniaTv.

VEZI ȘI: Vlad Voiculescu îl lasă în ofsaid pe Cîțu. Rafila îi dă lecții de aritmetică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel