Data publicării:

Este criză, dar românii adevărați nu uită de durerea altora! Gest FABULOS! FOTO

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Copiii abandonați temporar sau definitiv de părinții lor și care sunt ocrotiți la Așezământul social 'Sfântul Onufrie' din Florești, Cluj, au primit ajutor din partea unor tineri.

Un îndemn al vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania spunea că 'Hrăniți speranța cu fapte bune.' Pornind de la acest imbold, dar și de la alte îndemnuri ale celui care a fost, este și va rămâne un far călăuzitor, mitropolitul Bartolomeu Anania, o mână de tineri din țară, respectiv din Cluj, organizați în Asociația Neamunit, împreună cu prieteni din diaspora au oferit în această perioadă un sprijin copiilor de la Aşezământul social “Sfântul Onufrie” din Florești, Cluj. 

Micuții au primit cele de trebuință, pachete cu alimente, precum și o donație din partea fotbalistului de la FCSB, Olimpiu Moruțan, pentru achiziționarea de tablete astfel încât copiii să își poată desfășura lecțiile, în cadrul școlii online.

Așezământul social include 4 case de tip familial în care sunt ocrotiți și educați copii părăsiți, orfani, lipsiți de cămin, care sunt cârmuiți de către voluntari inimoși, precum și de către Părintele Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii Florești, din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului, și președintele Asociației Filantropice Sfântul Onufrie.

Vrednicul de pomenire ÎPS Bartolomeu, inițiatorul proiectului

'Pentru prima dată, gândul Așezământului pentru copii 'Sfântul Onufrie' i-a apărut vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu, care încă de când a început construcția Mănăstirii cu hramul Acoperământul Macii Domnului, în anul 1994, a declarat că acest loc va găzdui un punct important de asistență socială. Apoi, în timp, fiii duhovnicești vizitând diferite așezăminte, care găzduiau copiii aflați în dificultate, printre care și Complexul de Servicii Sociale „Sfânta Veronica” de la Dumbrava, au început să se întrebe dacă nu cumva ar fi potrivit ca, undeva, în preajma Mănăstirii Florești să se construiască un așezământ destinat copiiilor lipsiti definitiv de ocrotirea parintilor.' ne mărturisește părintele Visarion.

12 iunie 2013, punerea pietrei de temelie pentru Aşezământul pentru copii Sfântul Onufrie

'Astfel, pe data de 13 mai 2013 s-a înfiinţat Asociaţia Filantropică Sfântul Onufrie, iar în 12 Iunie 2013 de praznicul Sfântului ocrotitor, a avut loc punerea pietrei de temelie pentru Aşezământul pentru copii Sfântul Onufrie, de către Inalt Preasfintitul și Mitropolit Andrei.


În acel moment important din viața așezământului ÎPS Andrei ne-a sădit în suflet cuvinte de mare folos: „Filantropia are mare valoare în fața lui Dumnezeu. Fie că e vorba de copii, fie că e vorba de bătrâni, dar în mod special când e vorba de copii. De ce? Pentru că ajutându-i pe copiii nimănui s-ar putea să ajuți o viitoare personalitate să se contureze.' a subliniat Părintele Visarion Pașca.

'Cel mai mare și curat semn de mulțumire!'

'De-a lungul timpului ni s-au alăturat binefăcători și voluntari generoși, bucuroși să împlinească cuvintele din Scriptură: faptele credinței, milostenia și, mai cu seamă, iubirea de aproape. Cu ajutorul Domnului și ocrotiți de Sfântul Onufrie și Maica Domnului, am reușit, an de an, să materializăm și să zidim ceea ce a devenit acum căminul ocrotitor al copiilor noștri dragi. Mulțumim oamenilor inimoși care au susținut și continuă să susțină această importantă lucrare social filantropică, iar zâmbetele celor 10 copilași găzduiți acum în Așezământ sunt cel mai mare și curat semn de mulțumire!

Bucură-te Sfinte Onufrie preastralucit luminător al ortodoxiei!' a declarat Părintele Visarion Pașca, președintele Asociației Filantropice Sfântul Onufrie, pentru DC News.

'Să ne unim forțele și generozitatatea în acțiuni comune pentru binele aproapelui, pentru viitorul copiilor noștri'

'Așezămantul pentru copii Sfântul Onufrie a fost la început, în anul 2013 doar un gând, apoi acest gând a început să prindă viață. Începutul a fost greu și frumos, ne-am poticnit, ne-am speriat, am învățat, apoi ne-am ridicat. Cu toate acestea nicio clipă nu ne-am abătut de la misiunea noastră social filantropică și am susținut de-a lungul timpului foarte mulți copii și familii aflate în zona de risc și dificultate. Acum în prag de praznic al Sfântului Onufrie, ocrotitorul Așezământului pentru Copii, în 12 iunie ne amintim cu profunda recunonștință pentru al 7-lea an, ca tot ceea ce s-a realizat până acum a fost posibil doar datorită generozității binefacătorilor noștri, a voluntarilor, elevilor, stundenților și a tuturor celor care au simțit să se alăture misiunii noastre, cea de ocrotire a copilului aflat în dificultate, lipsit de cămin, de iubire și îndrumare.'


'Pentru a putea continua să ne dezvoltăm și să oferim acestor copii căminul cald plin de iubire, educația și îndrumarea spirituală la care au dreptul, avem nevoie în continuare de implicare și susținere din partea celor care cred că acești copii sunt în grjia noastră, a tuturor. Avem nevoie să ne unim forțele și generozitatatea în acțiuni comune pentru binele aproapelui, pentru viitorul copiilor noștri.' a declarat Teodora Cecilia Angelescu, membru  al Asociației Filantropice Sfântul Onufrie, pentru DC News.

'Deși trăim niște vremuri grele...'

'Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi toți pentru că sunteți alături de aceste suflete frumoase, care nu au avut prilejul să aibă o familie! Datorită bunătății dumneavoastră acest minunat Așezământ a luat viață, funcționează și are în grijă 10 copii. Membrii Așezământului Sfântul Onufrie vă doresc multă bucurie, sănătate sufletească și trupească tuturor de la Mântuitorul Iisus Hristos care ne-a binecuvântat și anul acesta cu Sfânta Lumină pogorâtă în chip minunat la Sfântul Mormânt din Ierusalim.'

'Anul acesta, în întreaga Patriarhie Română este celebrat anul filantropiei, anul iubirii de oameni și pe această cale dorim să vă mulțumim tuturor. Deși trăim niște vremuri grele, totuși, datorită generozității dvs. și cu ajutorul voluntarilor Sfântului Așezământ, cei 10 copilași găzduiți în casa noastră, precum și 60 de copii din municipiul Gherla, 14 familii și 20 de copii din com. Păniceni, 10 familii din com. Chinteni, 120 de copii din Jibou , jud. Sălaj, și cca. 70 de copii din orașul Beclean jud. Bistrița-Năsăud au primit pachete. Vă mulțumim și bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!' a declarat Luminița Mureșan, membru al Asociației Filantropice Sfântul Onufrie, pentru DC News.

În Biserică și prin Biserică, filantropia se transformă în slujire închinată lui Dumnezeu, precum și oamenilor, aproapelui, având la bază fapta bună izvorâtă din iubire. Prin filantropie, Dumnezeu preface egoismul în iubire față de oameni. Dacă doriți să donați pentru un viitor mai bun al copiilor părăsiți de familia lor naturală de care am amintit în acest articol, una dintre metode este direct în următoarele conturi ale Asociației Filantropice 'Sfântul Onufrie' din Florești, Cluj:

Cont RON: RO27 BTRL RONC RT02 0955 7001
Cont EUR: RO74 BTRL EURC RT02 0955 7001
Cont USD: RO78 BTRL USDC RT02 0955 7001

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel