Data actualizării:
Data publicării:

Eroare în favoarea clienților băncii: Cei fără fonduri s-au trezit cu bani în cont și i-au transferat imediat pe Revolut. Cozi uriașe la ATM-uri

Autor: Irina Constantin
WhatsApp
captură video
captură video
Clienții unei bănci s-au trezit cu sume importante de bani în cont, deși ei nu aveau niciun leu. Cei mai mulți s-au grăbit să-i transfere pe Revolut. 

Clienții Băncii Irlandei fără bani în cont s-au trezit cu 1000 de euro, pe care, cei mai mulți i-au transferat pe Revolut și i-au scos de la bancă. Banca Irlandei avertizează clienții că vor fi debitați din conturile lor banii ”dispăruți”. 

Deși limita băncii de transfer ar fi de 500 de euro pe zi, se pare că eroarea din aplicație nu doar că a fost un fel de Robin Hood, dar a fost și mână largă, permițându-le acestora să-și transfere întreaga sumă. Clienții care s-au bucurat de această surpriză din partea băncii au fost cei fără bani în conturi. Greșeala tehnică a fost atât de mare încât le-a permis acestora să transfere sumele de bani pe care apoi i-au retras de la ATM. Banca le spune că sunt responsabili pentru că și-au atribuit banii și îi avertizează că oricum le vor fi retrase sumele de bani ce le-au fost alocate fără drept, arată SkyNews

Eroarea a fost atât de mare încât pe rețelele sociale au fost publicate filmări cu cozi lungi la bancomate, în diferite orașe. 

Banca a confirmat că lucrează la o problemă tehnică care a afectat mai multe servicii, inclusiv aplicația mobilă și portalul de servicii bancare online. Acesta a avertizat clienții că orice bani transferați sau retrași peste limitele normale ”vor fi debitați din contul lor”. Cerându-și scuze pentru întrerupere, banca a spus că atât aplicația, cât și 365Online au revenit la normal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel